Αρχ. Ολυμπία: Πληγή τα "λιόζουμα" στη Μουριά

Παράπονα για την απόρριψη αποβλήτων ελαιοτριβείων σε ρέμα της περιοχής έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουριάς Κώστας Χρονόπουλος.
Όπως κατήγγειλε τις τελευταίες ημέρες το «ρέμα του Συγιάννη» μαύρισε από τα «λιόζουμα», ένα βλαβερό φαινόμενο της εποχής για το περιβάλλον. Πολλά ελαιοτριβεία δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο βιολογικό καθαρισμό για την επεξεργασία των αποβλήτων τους και έτσι συχνά παρατηρείται να μαυρίζουν ρέματα και ποτάμια.
Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους οι αγρότες, αφού το νερό έως την Κυριακή «κατέβαινε» μολυσμένο και έχουν κατακάτσει βλαβερά ιζήματα στα αυλάκια της άρδευσης. Θα πρέπει να βρέξει αρκετά για να καθαρίσουν, ενώ πλέον έχουν αποκλείσει τις διόδους που το νερό περνά μέσα από το χωριό, ώστε να μην ποτίζονται από εκεί τα οικόσιτα ζώα και τα κοπάδια με τα πρόβατα.
Ο κ. Χρονόπουλος έχει ενημερώσει τον υπαίτιο της κατάστασης αυτής που δεσμεύτηκε όπως τόνισε ο πρόεδρος της Μουριάς για σταματήσει, όμως βάλλει κατά της Πολιτείας που δίνει άδειες για τη λειτουργία ελαιοτριβείων χωρίς να εξετάζεται το που καταλήγουν τα απόβλητά τους, τόνισε.
ilialive,gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ