Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Καθ' οδόν η ψυχρή εισβολή - Ξερόκρυο στην Ηλεία


Καθ' οδόν η ψυχρή εισβολή - Ξερόκρυο στην ΗλείαΞεκαθαρίζει η εικόνα για την πρόωρη για την εποχή, έντονη, ψυχρή εισβολή η οποία θα γίνει αισθητή το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου με πτώση θερμοκρασίας της τάξης των 8 με 10
βαθμών Κελσίου. Η ψυχρή εισβολή δεν θα συνοδευθεί στην Ηλεία από φαινόμενα.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα επικρατήσουν αρκετές νεφώσεις οι οποίες τελικά δεν φαίνεται να είναι ικανές να δώσουν κάποιο φαινόμενο. Οι βροχές θα εντοπίζονται στην θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ιονίου επηρεάζοντας μόνο το νησί της Ζακύνθου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ενισχυόμενοι σε ισχυρούς 6 μποφόρ από το βράδυ.
Το Σάββατο 12/11 θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία όμως θα σημειώσει βαθμιαία περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 έως, στα ανατολικά τμήματα της Ηλείας, ισχυροί 6 μποφόρ.
Από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί όπου θα σημειωθούν τιμές κοντά στο μηδέν. Αρνητικές θερμοκρασίες & παγετό, τοπικά, πιθανό ισχυρό περιμένουμε τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Δευτέρας 14/11 και της Τρίτης 15/11. Κατά την διάρκεια της ημέρας η ηλιοφάνεια θα βοηθά ώστε ο υδράργυρος να ανέρχεται στα πεδινά στους 13 και τοπικά 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου. Να σημειώσουμε ότι στις πιο κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ηλείας, λόγω των ισχυρών ανατολικών ανέμων, η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη σε σχέση με τις ενδείξεις των θερμομέτρων.
Σε άνοδο της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τρίτης 15/11.
Νωρίς, νωρίς δείχνει τα "δόντια" του ο χειμώνας
Επιμέλεια πρόγνωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...