Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η μακρά περίοδος ανομβρίας οδεύει προς το τέλος της

Η μακρά περίοδος ανομβρίας οδεύει προς το τέλος της
Η ανομβρία, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός νωρίς το πρωί είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και αυτή την εβδομάδα. Τους -1 με μηδέν βαθμούς Κελσίου
φτάνουν τοπικά οι ελάχιστες τιμές σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νομό.Δεν θα προχωρήσουμε σε αναλυτική πρόγνωση των επόμενων ημερών καθώς θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τη νέα εβδομάδα, η μακρά περίοδος ανομβρίας που διανύουμε από τα μέσα Οκτώβρη φαίνεται να λαμβάνει τέλος, τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν -επιτέλους- αξιόλογες βροχές από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Εντυπωσιακά χαμηλά είναι τα ύψη βροχόπτωσης του φετινού Νοεμβρίου, πάμε να δούμε τι κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: (Μέση κλιματική τιμή βροχόπτωσης Νοεμβρίου για την περιοχή του Πύργου 194.0mm)
Βαρθολομιό 0.8 mm
Αμαλιάδα & Φολόη 1.0 mm
Ανδρίτσαινα 1.2 mm
Αρχ.Ολυμπία 2.6 mm
Ωλένη 3.2 mm
Πύργος 4.4 mm
Κατάκολο 4.6 mm
Αξίζει να σημειώσουμε πώς το Νοέμβριο καταγράφηκαν 7 ημέρες με συνθήκες παγετού τις πρωινές ώρες στο νομό, δηλαδή με θερμοκρασίες ίσες ή μικρότερες του μηδενός.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...