Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ηλιοφάνεια το Σάββατο - Βροχές τα "Νικολοβάρβαρα"

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι άνεμοι στρέφονται επιτέλους σε νοτιοδυτικούς, οι γνωστοί
βροχοφόροι. Αξιόλογες βροχές φαίνονται Δευτέρα 5/12 & Τρίτη 6/12. Βελτίωση την Τετάρτη 5/12. Πάμε να δούμε αναλυτικά το καιρό των επόμενων ημερών.Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου με αρκετή ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Μετά από αρκετές εβδομάδες ανομβρίας, ο καιρός την Κυριακή 4/12 αλλάζει. Έτσι περιμένουμε αρχικά αρκετές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα δώσουν βροχές κυρίως στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές. Τοπικές ομίχλες το πρωί.
Την Δευτέρα 5/12 περιμένουμε αρκετές νεφώσεις με κατά διαστήματα βροχές και πιθανό καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πιθανό τοπικά ισχυροί 6. Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Κυριακής.
Την Τρίτη 6/12 τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανό τοπικά να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νοτιοδυτικοί στα 5 με 6 και πιθανό στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Τετάρτη 7/12 σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Περαστικές οι βροχές τα "Νικολοβάρβαρα"; ή αλλάζουμε -επιτέλους- καιρική σελίδα; Παρακολουθούμε "τα τρεξίματα" των προγνωστικών μοντέλων και θα ενημερώσουμε σε επόμενη ανάρτηση για την πορεία του καιρού τη νέα εβδομάδα.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...