Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτείται o Παπανδρέου απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με στελέχη


- Θα το ανακοινώσει στο πολιτικό συμβούλιο;
- Ποιοί είναι οι υποψήφιοι για το “δαχτυλίδι”
- Αναμενεται νέο κείμενο - παρέμβαση της “τρόικας”
- Κι όλα αυτά εν μέσω δημοσκοπήσεων που δίνουν 13% στο ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και υπουργών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Το πολιτικό συμβούλιο γίνεται μέσα σε μία συγκυρία οπου έχουν φουντώσει τα σενάρια αφενώς για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το ταχύτερο δυνατό και αφετέρου για το τι σκοπεύει να κάνει ο Γ. Παπανδρέου, για το αν δηλαδή θα παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός ή αν θα αποχωρήσει και θα παραδώσει τη σκυτάλη.

Με βάση τα δεδομένα αυτά η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου αναμένεται να καθορίσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις αν και στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζουν οτι ο πρόεδρος του κόμματος θα σκιαγραφήσει την πορεία των εσοκομματικών διαδικασίων για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε ιδεολογικό - πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο προσώπων, χωρίς ωστόσο να αναμένεται, όπως λένε οι ίδιοι, να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για τις προσωπικές του επιλογές.

Πάντως, οι πληροφορίες συγκλίνουν, με βάση εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών, οτι ο κ. Παπανδρέου μάλλον θα παραιτηθεί και απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου ο Ευ. Βενιζέλος, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοίδης, οι οποίοι θεωρούνται οι βασικοί υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής, προετοιμάζονται για την αναμέτρηση. Μάλιστα, με βάση τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται οτι θα είναι ντέρμπι η κούρσα διαδοχής μεταξύ Βενιζέλου - Λοβέδρου.

Για το χρόνο παραίτησής του σημαντικό ρόλο παίζουν οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της κυβέρνησης και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.

'Ολοι φαίνεται να συμφωνούν οτι πρέπει να ακολουθηθούν οι κατασταστικές διαδικασίες, δηλαδή η εκλογή να γίνει απο τη βάση με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων όπως έγινε και το 2007 αν και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να προωθεί εκλογή απο ένα πιο περιορισμένο σε αριθμό ελκεκτορικό σώμα, δηλαδή να εκλεγεί απο το Εθνικό Συμβούλιο ή απο ένα συνέδριο.
Ολοι αναγνωρίζουν παράλληλα το δικαίωμα του Γ. Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος εφόσον το επιθυμεί.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στελέχη όπως η Τόνια Αντωνίου, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αναμένεται να πιέσουν τον Γ. Παπανδρεου να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες και να αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Τέλος, να σημειωθεί οτι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται νέο κείμενο - παρέμβαση της πασοκικής τρόικας (Διαμαντοπουλου, Λοβέρδος Ραγκούσης) ενδεχομένως και επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας απο τον κ. Λοβέρδο ενώ τη Δευτέρα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.

Διαβαστε επίσης

Ποιος θα φορέσει το “δαχτυλίδι” του ΠΑΣΟΚ;

Λοβέρδος: Η χώρα καταρρέει και με Παπαδήμο

Δεν θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν Παπαδήμο!

Θεσσαλονίκη: Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,5%!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...