Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πύργος: Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κλοπή μετάλλων στην Παλαιοβαρβάσαινα

Πύργος: Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κλοπή μετάλλων στην Παλαιοβαρβάσαινα
Δελτίο Τύπου
Συνελήφθησαν στις 5 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 40 και 34 ετών
σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίσταση, για διάπραξη κλοπής και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, την (4-1-2012) νωρίς το πρωί, ο 44χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν 25χρονο ημεδαπό συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, παραβίασαν αποθήκη κατασκευαστικής εταιρίας στη Βαρβασαινα Ηλείας και αφαίρεσαν πληθώρα μεταλλικά εξαρτήματα και ανταλλακτικά, μηχανημάτων εκτέλεσης εργολαβικών εργασιών, τα οποία τοποθέτησαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του 25χρονου και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενηργησαν άμεσα έρευνα σε εταιρία ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων του 40χρονου στη Βαρβασαινα Ηλείας, στην οποία κατά τον έλεγχο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος ο 34χρονος αδελφός του, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 58 σφύρες και 34 λάμες ταινίας μηχανήματος διάσπασης λίθων αξίας μεγαλύτερης των 5.500 ευρώ.
Έπειτα για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στο Πράσινο Ηλείας με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 44χρονου.
Επίσης στον ίδιο καταυλισμό βρέθηκε σταθμευμένο το Ι.Χ. Φορτηγό με το οποίο οι δράστες μετέφεραν τα κλοπιμαία το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης στη τέλεση της κλοπής.
Συνολικά ανευρέθηκαν 1650 κιλά μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...