Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σε ελληνικά χέρια η Διοίκηση Νατοϊκού Στρατηγείου

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ μπορεί να επιχειρήσει όπου διαταχθεί

Τη Διοίκηση Νατοϊκού Στρατηγείου και συγκεκριμένα του χερσαίου τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της Συμμαχίας αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Ελλάδα και για ένα χρόνο. Διοικητής του Στρατηγείου είναι ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού NDC-GR, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.

Σήμερα, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης παρέλαβε τα καθήκοντα της Διοίκησης του Στρατηγείου από τον Τούρκο, έως σήμερα, Διοικητή του, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Γ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Υποδιοικητής του Στρατηγείου είναι Γάλλος και Επιτελάρχης Έλληνας Υποστράτηγος.

Τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ συγκροτούν το αεροπορικό τμήμα που έχει έδρα το Κάρκαλ της Γερμανίας, το ναυτικό τμήμα με έδρα της Νάπολι της Ιταλίας και οι ειδικές Δυνάμεις που έχουν έδρα το Αλικάντε της Ισπανίας και μαζί με το χερσαίο τμήμα τελούν υπό τη Διοίκηση Στρατηγείου που εδρεύει στην Ολλανδία.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο χερσαίο τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και με μία μοίρα Πυροβολικού.

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ μπορεί να επιχειρήσει όπου διαταχθεί, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της Συμμαχίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σημειώνεται, ότι αρχής γενομένης από την Ελλάδα, το κάθε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που αναλαμβάνει τη Διοίκηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης θα την ασκεί για ένα έτος και όχι για ένα εξάμηνο, όπως ήταν μέχρι σήμερα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...