Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: Κρύο το Σαββατοκύριακο - Δριμύ κύμα ψύχους τη νέα εβδομάδα

Ηλεία: Κρύο το Σαββατοκύριακο - Δριμύ κύμα ψύχους τη νέα εβδομάδαΔιατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία με αρκετή συννεφιά χωρίς όμως να φαίνονται ικανές να δώσουν κάποιο φαινόμενο.
Από την Δευτέρα
και τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της νέας εβδομάδας θα πλήξει την χώρα μας, δριμύ κύμα ψύχους.Πιο αναλυτικά:
Νεφώσεις θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο 28-29/1 στην Ηλεία, οι βροχές θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, με την γειτονική Ζάκυνθο να δέχεται, το Σάββατο, βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό, το Σάββατο από -2 έως 5 με 6 στα ορεινά - ημιορεινά και από 0 , τοπικά -1 με -2, έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, από -2 έως +1 με +2 στα ορεινά - ημιορεινά και από +2 έως 8 με 9 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία ένα ισχυρό -δριμύ- κύμα ψύχους θα αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας από την Δευτέρα 30/1 με το θερμόμετρο να κατρακυλά σε πολικές θερμοκρασίες ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας ακόμα και στις πεδινές, παραθαλάσσιες περιοχές (συμπεριλαμβανομένης & της ανατολικής Πελοποννήσου).
Στην Ηλεία περιμένουμε παγερούς ανατολικούς ανέμους στα 4 με 5 μποφόρ, αρκετές νεφώσεις χωρίς φαινόμενα και θερμοκρασίες που τη νύχτα και νωρίς το πρωί πιθανό να πέφτουν ακόμα και στους -5 με -6, ίσως και σε ακόμα χαμηλότερες τιμές από τα μέσα της εβδομάδας. Μέγιστες τιμές, κατά μέσο όρο, στα πεδινά 6 με 7 βαθμούς , στα ημιορεινά κοντά στο μηδέν και στα ορεινά ολικός παγετός.
Το δριμύ κύμα ψύχους, όπως το θέλουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, δεν είναι και τόσο σύνηθες για την περιοχή μας, τόσο για τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες όσο και για την μεγάλη διάρκεια. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες αρχές, οι πολίτες, οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το δριμύ κύμα ψύχους.
Παρακολουθούμε τα προγνωστικά μοντέλα και θα ενημερώσουμε με νεότερα στοιχεία σε επόμενη πρόγνωση.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...