Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δικαιώθηκε εργαζομένη του Νοσοκομείου του Ρίου

Της κρατούσαν χρήματα από το μισθό για καταναλωτικό δάνειο

Δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών μία νοσηλεύτρια, που άσκησε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νοσοκομείου Ρίου, με την οποία ζητούσε να μην της παρακρατείται από τον μισθό της ποσό 230 ευρώ το μήνα για καταναλωτικά δάνεια που είχε λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το δικαστήριο, όπως δημοσιεύει το dete, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε υποχρεώνει το Νοσοκομείο Ρίου να μην παρακρατεί από το μισθό της εργαζομένης το ποσό αυτό, αφού η εξουσιοδότηση που είχε δώσει η εργαζόμενη για παρακράτηση δόσεων από τον μισθό της ήταν παράνομη, δεδομένου ότι απαγορεύεται από τον Νόμο τέτοια εξουσιοδότηση για καταναλωτικά δάνεια.

Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά τον Δεκέμβριο 2011 το Νοσοκομείο Ρίου είχε δεχθεί την ανάκληση της εργαζομένης και την πλήρωσε κανονικά, τον Ιανουάριο του 2012, άλλαξε τακτική και με πρωτοβουλία του Διοικητικού Δ/ντη της παρακρατήθηκαν από τον μισθό της οι δόσεις, με συνέπεια η εργαζόμενη να αναγκαστεί να κινηθεί δικαστικά και να πετύχει τελικά τον σκοπό της.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...