Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Λάνθι Ηλείας: Το βουνό . . . μπήκε στο σπίτι - Απίστευτες εικόνες καταστροφής (video)


Λάνθι Ηλείας: Το βουνό . . . μπήκε στο σπίτι - Απίστευτες εικόνες καταστροφής (video)«Ευτυχώς δεν ήμασταν μέσα…» Αυτό είπαν οι κάτοικοι – ιδιοκτήτες σπιτιού στο Λάνθι του δήμου Πύργου, που βρήκαν μέσα στο σπίτι τους όταν γύρισαν, όχι κλέφτες, αλλά το …
Λάνθι Ηλείας: Το βουνό . . . μπήκε στο σπίτι - Απίστευτες εικόνες καταστροφής (video)
Λάνθι Ηλείας: Το βουνό . . . μπήκε στο σπίτι - Απίστευτες εικόνες καταστροφής (video)Λάνθι Ηλείας: Το βουνό . . . μπήκε στο σπίτι - Απίστευτες εικόνες καταστροφής (video)βουνό. Στην κυριολεξία και όχι μεταφορικά, αφού σε όσα παράθυρα είχαν απομείνει, είχαν σφηνωθεί ανάμεσα στα χώματα κορμοί και ρίζες από ελιές.

Όταν τα μέλη της επιτροπής που καταγράφει τις ζημιές έφτασαν στο σημείο, έμειναν άναυδα όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί. Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες και ένας γείτονας, στη μεγάλη θεομηνία τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ένα τεράστιο δέντρο ξεκίνησε μια τρελή πορεία από την κορυφή του λόφου, παρασύροντας χώματα και ελαιόδεντρα και έπεσε πάνω στο σπίτι.Από την κατολίσθηση γκρεμίστηκε ο τοίχος και το μπαλκόνι στην πίσω πλευρά του σπιτιού, ενώ «κόπηκαν» και κολώνες από το φέρων οργανισμό, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να έχουν τοποθετήσει υποστυλώματα για να μην πέσει ολόκληρο το σπίτι.
Μείναμε και εμείς με το στόμα ανοικτό όταν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ αντικρίσαμε τις ρίζες των δέντρων σφηνωμένες στο παράθυρο κρεβατοκάμαρας, το χώρο της κουζίνας διαλυμένο, το μπάνιο και κάποια δωμάτια, εξαφανισμένα. Μιλώντας για το απίστευτο αυτό συμβάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Αλέξανδρος Καρυδάκης, ο γιος του Αντώνης και ο φίλος τους Σωτήρης Γεωργίου, δεν βρίσκουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που έχει συμβεί.
«Η φύση εκδικείται. Έχει καεί δύο φορές αυτό το βουνό. Τι θέλετε να κάνει;» ήταν τα λόγια τους. Μετά την καταστροφή του σπιτιού προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και περιμένουν να δουν ποια θα είναι η μέριμνα της Πολιτείας για αυτή την καταστροφή.

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...