Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πύργος: Συσκέψεις επί συσκέψεων για την παρέλαση και την εξέδρα της 25ης Μαρτίου (Νεότερη ενημέρωση 19:22)

parelasi1aaΟ αναβρασμός που επικρατεί στην κοινωνία προβληματίζει τις Αρχές ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Στην Αθήνα μπορεί να έχουν βρει λύσεις με αποκλεισμούς δρόμων και
ελέγχους ακόμα και σε τσάντες για πιθανά «πολεμοφόδια», στον Πύργο όμως οι συσκέψεις είναι συχνές για το αν θα στηθεί εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση.

Η μια πρόταση έχει να κάνει με τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, δηλαδή να στηθεί κανονικά η εξέδρα όπου θα σταθούν οι επίσημοι, οι εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η δεύτερη πρόταση που συζητείται περισσότερο και φαίνεται για την ώρα να κερδίζει έδαφος είναι να μην υπάρξει εξέδρα επισήμων και όσοι από τους επισήμους παραβρεθούν να κάτσουν στο σημείο που πρέπει μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.
Η εμπειρία της 28ης Οκτωβρίους στον Πύργο, φαίνεται να αποτελεί έναν επίσης  μεγάλο προβληματισμό και για αυτό εξετάζονται μέτρα τάξης που μπορεί να ληφθούν ώστε να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα στη διάρκεια.
Οι συσκέψεις γίνονται με τη συμμετοχή της Αστυνομίας και της Περιφερειακής Ενότητας και ίσως σήμερα να ληφθεί και η τελική απόφαση.
Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση τοποθέτηση περί κινητοποιήσεων όπως συνέβη και την 28η Οκτωβρίου, αλλά και ανεπίσημα δεν υπάρχει κάποια έντονη φημολογία.
Νεότερη ενημέρωση 19:22
Οριστικά χωρίς εξέδρα για τους επίσημους θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου την Κυριακή. Οι φόβοι για πιθανά επεισόδια από αγανακτησμένους πολίτες σε μια όπως προαναφέραμε έκκρυθμη κατάσταση οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Έτσι με βάση το σχεδιασμό οι επίσημοι, κυρίως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκκλησίας και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα βρεθούν στο ίδιο σημείο που στήνεται άλλες φορές η εξέδρα, αλλά απουσία αυτής, ανάμεσα στους πολίτες.
Επίσης ακόμα δεν έχει γίνει γνωστο ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον Πύργο, - αν υπάρξει και με δεδομένη την επιθυμία του Μαξίμου να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα και παρουσία πολιτικών προσώπων οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...