Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οδοιπορικά τέλος για στρατιωτικούς!Το Ελεγκτικό Συνέδριο τα έκοψε!


Οδοιπορικά τέλος για τους στρατιωτικούς! Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε το κονδύλι για τα οδοιπορικά των στρατιωτικών για τον Φεβρουάριο με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν τα ανάλογα παραστατικά των μετακινήσεων,όπως για παράδειγμα αποδείξεις ξενοδοχείων.Το ΓΕΕΘΑ λέει ότι αφορά κάποιους στρατιωτικούς ,όχι όλους


Οδοιπορικά τέλος για τους στρατιωτικούς! Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε το κονδύλι για τα οδοιπορικά των στρατιωτικών για τον Φεβρουάριο με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν τα ανάλογα παραστατικά των μετακινήσεων,όπως για παράδειγμα αποδείξεις ξενοδοχείων.Πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ λένε ότι η απόφαση αφορά σς μερικές εκατοντάδες αξιωματικών που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ,αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ως γνωστόν τα οδοιπορικά ήταν μία “πατέντα” που οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες είχαν “εφεύρει” για να αυξήσουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα των στρατιωτικών.Αντί να τους δώσουν αυξήσεις,τους έδιναν αυτό το μικρό ποσό που είχαν ονομάσει “οδοιπορικά”.Αυτή η “πατέντα” είχε εφαρμοστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 80.Σήμερα το ποσό αυτό σε μηνιαία βάση ήταν -κατά μέσο όρο- περίπου 150 ευρώ.Πάνε κι αυτά.

Τι παίρνουν οι στρατιωτικοί

Μία ημέρα οδοιπορικά 29 ευρώ.Πόσες μέρες παίρνουν; Από τρεις ημέρες το μήνα οι κατώτεροι έως οκτώ οι ανώτατοι και πέντε μέρες οι μόνιμοι υπάλληλοι.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...