Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Θρυλική επιστροφή και μπρέικ - Παλικαρίσια νίκη μέσα στη Σιένα

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 10 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο από τη Σιένα, αλλά έκανε επική επιστροφή στο ματς και άντεξε ακόμη κι όταν 4 λεπτά πριν το τέλος έχασε με φάουλ τον Σπανούλη. Η νίκη με 82-75 είναι το πρώτο βήμα από τα 3 που χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι για να περάσουν στο φάιναλ φορ αλλά πλέον έχουν αυτοί το πλεονέκτημα έδρας.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς απέδειξαν ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε σψεδόν το διπλάσιο μπάτζετ από το φετινό και η Σιένα πολύ μικρότερο από αυτό που έχει φέτος. Οι Ιταλοί είχαν αποκλείσει τους ερυθρόλευκους στα πλέι οφ παρά το ότι έπαιζαν με μειονέκτημα έδρας.

Φέτος τα πράγματα δείχνουν να αντιστρέφονται αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς. Ο Ολυμπιακός παρά το ότι βρήκε τους Ιταλούς σε εξαιρετική ημέρα επιθετικά τουλάχιστον για τρία δεκάλεπτα, έμεινε κοντά στο σκορ και χτύπησε την κατάλληλη ώρα.

Όταν το καλάθι του Ζήση στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ανέβαζε τη διαφορά στους 10 πόντους (68-58) λίγοι πίστευαν ότι το ματς θα μπορούσε να γυρίσει. Κι όμως έγινε. Ο Σπανούλης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ο Πρίντεζης τον βοήθησε και όταν οι διαιτητές απέβαλαν με αυστηρό 5ο φάουλ τον Σπανούλη, ήρθε ο Λο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Αμερικανός πέτυχε κρίσιμους πόντους στο τέλος, ο Πρίντεζης έβαλε μεγάλο τρίποντο ένα λεπτό πριν το τέλος και οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μπρέικ. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων και πάλι στην Παλαέστρα, την Παρασκευή το βράδυ.

Δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15, Ζήσης 4, Άντερσεν 26, Ρακότσεβιτς 11, Καραρέτο, Θόρντον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...