Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πύργος: Χωρίς εξέδρα αλλά με κάγκελα για τους επισήμους η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Έτοιμο να "παρελάσει" ξανά το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο

kagkela1aaaΣυναγερμός έχει σημάνει και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο.
kagkela2kagkela1aΤα επεισόδια που είχαν γίνει την 28η Οκτωβρίου έχουν θορυβήσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που περνά από το μικροσκόπιο όλες τις περιοχές που έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά. Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στον Πύργο έχει δοθεί η εντολή η παρέλαση να διεξαχθεί κανονικά… πάση θυσία.
Oι Αρχές στον Πύργο δεν περιμένουν ανακοινώσεις από το χώρο των «αγανακτισμένων» για να λάβουν τα μέτρα τους για την Κυριακή. Μετά την απόφαση να μη στηθεί εξέδρα στη συμβολή της οδού Μανωλοπούλου με την οδό Γρηγορίου Ε’ και οι επίσημοι να βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος, τα σχοινιά που τοποθετούνταν έως τώρα για να συγκρατήσουν τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr και τις φωτογραφίες που παραθέτουμε, θα αντικατασταθούν από μεταλλικά κιγκλιδώματα.
Δύο σειρές από τα κάγκελα θα τοποθετηθούν νωρίς το πρωί της Κυριακής στο ύψος που θα σταθούν οι επίσημοι, εκατέρωθεν της οδού, υπό το φόβο επεισοδίων. Αναμένεται στα ίδια σημεία, αλλά και σε όλο το μήκος της παρέλασης να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο.
Τα κάγκελα προέρχονται από τον εξοπλισμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και φυλάσσονται στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ. Όλο το διαθέσιμο υλικό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο της παρέλασης για να αποφευχθούν τα έκτροπα. Εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και τρόποι αντιμετώπισης επεισοδίων και όλοι εύχονται η παρέλαση να διεξαχθεί ομαλά χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής, έκανε την εμφάνισή της στο Facebook, η αφίσα του Κινήματος ενάντια στο Μνημόνιο με σύνθημα «Επανάσταση στη νέα τυραννία». Με την εικόνα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και με τη φράση του «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», από τη συγκεκριμένη αφίσα φαίνεται πως τελικά η Κυριακή ίσως να είναι δύσκολη ημέρα. Η προσυγκέντρωση των μελών του Κινήματος έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, πριν την παρέλαση.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...