Ηλεία: Κατηγορούν τον παπά . . . για κλεφτοκοτά

PapasΔημοσίευμα του dete.gr παρουσιάζει την υπόθεση ενός παπά σε χωριό της Ηλείας που είναι ανάστατο... από τα καμώματα του! Μάλιστα αρκετοί από το συγκεκριμένο χωριό διαμένουν
και στην Πάτρα και οι συζητήσεις είναι πολλές και στην αχαϊκή πρωτεύουσα! Κάτοικοι του χωριού θεωρούν τον ιερέα ως...
«κλέφτη», ενώ εμπλέκουν σε ιστορίες και καταγγελίες ακόμη και την παπαδιά! Ισχυρίζονται δε πως ο παπάς, εκτός των άλλων είναι και... κλεφτοκοτάς! Οι καταγγελίες έχουν φθάσει μέχρι και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όμως ο Μητροπολίτης Γερμανός δεν έχει παρέμβει αφού δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο όλο το χωριό έχει αναστατωθεί και συζητά το θέμα του παπά και της πρεσβυτέρας του.
Το ποτήρι ξεχείλισε προ μερικών εβδομάδων όταν ο ιερέας αρνήθηκε να κηδέψει συγχωριανό του. Η κηδεία θα γινόταν στην εκκλησία του χωριού! Ο ιερέας όμως αρνήθηκε να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία και μάλιστα επικαλέστηκε διάφορους λόγους. Οσοι όμως γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί, έλεγαν πως ο παππάς αρνήθηκε να κάνει την κηδεία επειδή η γυναίκα του θανόντος είχε «τσακώσει» επ' αυτοφώρω την παπαδιά... να κλέβει το παγκάρι!
Όσο και αν κάποιοι συγχωριανοί προσπαθούσαν να πείσουν τον ιερέα να αλλάξει γνώμη, δεν τα κατάφεραν! Και τελικά η οικογένεια αναγκάστηκε να φέρει άλλον παπά, από γειτονικό χωριό για το λειτουργικό της κηδείας και την ταφή του εκλιπόντος.
Ο ιερέας συνεχίζει πάντως και μπαίνει στο μάτι αρκετών συγχωριανών! Οι ιστορίες γύρω από το πρόσωπό του είναι σχεδόν καθημερινές και όλα δείχνουν πως... δεν θα υπάρξουν καλά ξεμπερδέματα!
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ