Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νεκρός ο 48χρονος Δημήτρης Φωκιανός καπετάνιος του πλοίου ΑΛΦΑ 1 που βυθίστηκε ανοιχτά της Ελευσίνας - Ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών

- Συγκλονιστικές στιγμές την στιγμή της ανάσυρσης του νεκρού καπετάνιου - Τραγική φιγούρα η γυναίκα του
-  Θρήνος στην Ικαρία, τόπο καταγωγής του 48χρονου καπετάνιου - Τι λέει στο NewsIt ο θείος του άτυχου ναυτικού
- Συγκλονιστική μαρτυρία μέλους του πληρώματος: "Ο καπετάνιος ήταν στην γέφυρα μέχρι την τελευταία στιγμή!"
- Το πλοίο προσέκρουσε σε παλιότερο ναυάγιο

Το τέλος που κανείς δεν ήθελε, είχαν οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του Δημήτρη Φωκιανού, καπετάνιου του πλοίου ΑΛΦΑ1, που βυθίστηκε ανοιχτά της Ελευσίνας, σε πολύ κοντινή απόσταση απο την ακτή.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός λίγο πριν από τις 13:30. Η σορός του βρέθηκε στο deck κάτω από τη γέφυγα του πλοίου από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Τραγική φιγούρα η γυναίκα του καπετάνιου η οποία ήταν παρούσα την στιγμή της ανάσυρσης και αναρωτιόταν κλαίγοντας πως έγινε το κακό!

Το ΥΕΝ ανακοίνωσε ότι έχουν μπει πλωτά φράγματα για να μη διαδοθεί η ρύπανση.

Τα άσχημα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα στην Ικαρία, τόπο καταγωγής του 48χρονου καπετάνιου.

«Το παιδί του αδερφού μου, ο Δημήτρης μας ήταν το πιο καλό παιδί και το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει το πλήρωμά του και το πλοίο» είπε ο Τριαντάφυλλος Φωκιανός στο NewsIt, θείος του άτυχου καπετάνιου.

Το NewsIt επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρία η οποία αρνήθηκε να δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα αίτια που προκαλέσαν τη βύθιση του πλοίου, ενώ αρνήθηκε ακόμη και να επιβεβαιώσει το όνομα του νεκρού καπετάνιου.

Τις στιγμές λίγο πριν το πλοίο ΑΛΦΑ1 βυθιστεί στα ανοιχτά της Ελευσίνας περιγράφει στο Newsit, ένας από τους διασωθέντες και μέλος του πληρώματος. Όπως είπε, ο καπετάνιος, ο οποίος αγνοείται ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή στην γέφυρα του πλοίου. Ο ίδιος λέει ότι ήταν στην μηχανή όταν άκουσε τον συναγερμό και ακόμα μέχρι και τώρα δεν γνωρίζει τι έφταιξε και βυθίστηκε το πλοίο.

Όλα έγιναν περίπου στις 10 το πρωί, όταν το πλοίο ΑΛΦΑ1 άρχισε να βουλιάζει μεταξύ Πειραιά και Ελευσίνας. Το σκάφος  ήταν φορτωμένο με 1.800 τόνους μαζούτ και 253 τόνους πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της βύθισης η πρόσκρουση του πλοίου σε παλιότερο ναυάγιο που βρίσκεται στην περιοχή.


Σύμφωνα με το ΥΕΝ, στο πλοίο επέβαιναν 11 άτομα αλλά μόνο οι 10 κατάφεραν να σωθούν. Ο ένας μεταφέρθηκε, προληπτικά, στο Θριάσιο νοσοκομείο της Ελευσίνας και οι άλλοι εννέα στο Λιμεναρχείο για να δώσουν καταθέσεις.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του καπετάνιου συμμετείχαν και ιδιώτης δύτης καθώς και κλιμάκιο αντρών Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού.

Το εφοδιαστικό πλοίο «Αλφα 1» είχε ξεκινήσει από Πειραιά με προορισμό την Ελευσίνα.


newsit


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...