Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ηλεία: "Καμπανάκι" για ΣΕΤΤΗΛ – Τι απάντησε ο Χρυσοχοΐδης σε Κατρίνη

setthl1aΦωτιές έχει ανάψει στην Ηλεία η σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους δέκα Περιφερειάρχες της χώρας με θέμα τη δημιουργία τριάντα
κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.
Αυτό σημαίνει τρία κέντρα ανά περιφέρεια και στην περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας, η ερμηνεία που δίδεται είναι ένα ανά νομό. Αν και αυτή η επισήμανση δεν αναφέρθηκε στη δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, τονίζεται από τα πατρινά μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η ερμηνεία που δίδεται από φορείς της Ηλείας, είναι πως βάση της παραμέτρου της χρήσης των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων, η Ηλεία δεν «κινδυνεύει» γιατί δεν διαθέτει τέτοιο. Κατά την ίδια ερμηνεία είναι πιθανό δύο τέτοια κέντρα να δημιουργηθούν στη Αιτωλοακαρνανία και ένα στην Αχαΐα.
Με βάση άλλες πηγές του ilialive.gr υπάρχει ανοικτό το θέμα της μεταφοράς της ΣΕΤΤΗΛ μέσα στον Ιούνιο, μήνας που συμπίπτει με το όριο που έθεσε λόγω Σένγκεν ο κ. Χρυσοχοΐδης. Κατά μια ακόμα πληροφορία φορείς που διαθέτουν υλικό για φύλαξη εντός του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ, ενημερώθηκαν ώστε μέσα στο Μάιο να το απομακρύνουν.
Τι θα περιλαμβάνει κάθε κέντρο
Σύμφωνα με πληροφορίες το κάθε κέντρο θα χωρίζεται σε 4 τομείς όπου συνολικά θα φιλοξενούνται περίπου 1.000 άτομα. Ο κάθε τομέας θα φιλοξενεί από 250 άτομα και θα χωρίζεται σε 5 πτέρυγες των 50 ατομων. Σε αυτά θα υπάρχουν, εκτός από τους χώρους διαμονής, εστιατόριο, τουαλέτες, ντους, χώροι θρησκευτικής λατρείας αλλά και χώροι άθλησης.
Προσπαθώντας να δώσει έμφαση στα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει η δημιουργία αυτών των κέντρων, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε στους Περιφερειάρχες ότι το κάθε κέντρο φιλοξενίας θα έχει 150 δικούς του αστυνομικούς από την περιοχή, 300 άτομα ιδιωτικό προσωπικό ασφάλειας (security) και αυτοί από την περιοχή, catering, ιατρεία, συνεργεία καθαρισμού, κυλικεία, πλυντήρια και καθαριστήρια.
Υπολόγισε μάλιστα ότι σε κάθε κέντρο κράτησης θα απασχοληθούν 1.000 άτομα από την τοπική κοινωνία.Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα κονδύλια για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι απάντησε ο Χρυσοχοΐδης σε Κατρίνη
Σύμφωνα με το βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη που μετά τη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες, ρώτησε σχετικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη gγια το θέμα, η απάντηση που έλαβε για την περίπτωση της ΣΕΤΤΗΛ ήταν αρνητική. Ωστόσο παραμένει το ερώτημα που θα κατασκευαστούν τα τρία Κέντρα στην Δυτική Ελλάδα και τελικά εξαιρείται ή όχι η Ηλεία από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...