Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Καταργούν και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών στο Κατάκολο;

KEA2aΑντιδράσεις προκαλεί η πληροφορία πως ειδική επιτροπή του Λιμενικού Σώματος εισηγήθηκε την κατάργηση των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών, αντικειμενικά
των πιο αξιόμαχων ομάδων του Σώματος που αναλαμβάνουν ως «κομάντο» δύσκολες ειδικές αποστολές σε ξηρά και θάλασσα. Στο Κατάκολο εδρεύει Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών που είναι γνωστό πως έχει φέρει σε πέρας με επιτυχία δεκάδες αποστολές όχι μόνο στην περιοχή αλλά ευρύτερα στο νότιο Ιόνιο, είτε πρόκειται για λαθρομετανάστες, είτε για λαθρέμπορους.
Αντί αυτών των επίλεκτων μονάδων, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η αντικατάστασή τους με προσωπικό σεκιούριτι, που θα μπορούν να δράσουν μόνο στα λιμάνια και εκεί περιορισμένα. Ωστόσο έως τώρα η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευστεί από τις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με πηγές του ilialive.gr η εξέλιξη αυτή εφόσον επιβεβαιωθεί θα έχει αρνητικές συνέπειες για την κρουαζιέρα τη στιγμή που οι ναυτιλιακές εταιρίες αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον και θέλουν να υπάρχουν όσο το δυνατό πιο καλά οργανωμένες υπηρεσίες φύλαξης. Σύμφωνα με άλλες πηγές το κόστος για την πρόσληψη προσωπικού σεκιούριτι – κατ΄ ελάχιστο δώδεκα άτομα – θα δημιουργήσει ένα επιπλέον κόστος που θα μετακυλήσει αναγκαστικά στα λιμενικά τέλη, κάτι που επίσης οι ναυτιλιακές εταιρίες δεν πρόκειται να δουν με καλό μάτι.
Επίσης αν η εισήγηση της επιτροπής γίνει δεκτή τότε θα υπάρξει πέρα από τα λιμάνια θέμα φύλαξης της ακτογραμμής ιδιαίτερα για το ζήτημα των λαθρομεταναστών. Ακόμα ειδικές αποστολές όπως για τον εντοπισμό και τη σύλληψη λαθρομεταναστών ή λαθρεμπόρων θα είναι δύσκολο να υλοποιηθούν χωρίς τους κομάντο του Λιμενικού Σώματος.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...