Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μαύρη" πρωτιά για την Ηλεία στις αγροτοδασικές πυρκαγιές


puroΗ περσινή εικόνα της Ηλείας στο μέτωπο των πυρκαγιών προκαλεί ανησυχία στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως δήλωσε χθες κατά την επιθεώρηση
στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, του Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος,
η Ηλεία ήταν πρώτη στις αγροτοδασικές πυρκαγιές και αυτό είναι κάτι που εξετάζεται με προσοχή για τη νέα αντιπυρική περίοδο.
Κατά τα άλλα αναφέρθηκε στους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που έρχονται να προστεθούν στη δύναμη μόνιμα πλέον, αλλά και στην αγαστή συνεργασία της Πυροσβεστικής με τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Γεωργακόπουλος επισκέφθηκε χθες διαδοχικά τις υπηρεσίες των Λεχαινών, της Αμαλιάδας και του Πύργου, όπου έκανε και δηλώσεις για την επίσκεψη – επιθεώρηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο. 
«Ευελπιστούμε να έχουμε μια άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εθελοντικές ομάδες. Δίνουμε μεγάλη σημασία ειδικά φέτος στη συνεργασία αυτή και στηριζόμαστε και από τους εθελοντές και από τον απλό κόσμο και πολύ περισσότερο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Είχαμε συνεργασία με τους διοικητές των υπηρεσιών του Πύργου, των Λεχαινών και της Αμαλιάδας και παρά την κρίση που υπάρχει η ψυχολογία του έμψυχου υλικού είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά φέτος» εξήγησε ο Αντιστράτηγος.
Αναφερόμενος στα προβλήματα τόνισε πως κάθε χρόνο ανακύπτουν θέματα με την παλαιότητα των οχημάτων, τις φθορές λόγω χρήσης, αλλά και τα θέματα συντήρησης του αγροτοδασικού οδικού δικτύου, όπου κινούνται κυρίως αυτά. Μίλησε και τις ενισχύσεις σε προσωπικό είτε με τους πενταετείς, είτε με ακόμα 650 άτομα συνολικά για το Σώμα.
Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Ηλεία και απαντώντας σχετικά σε ερώτησή μας για την πρώιμη έξαρση φέτος, τόνισε ότι «πάντα έχουμε ανησυχία και ιδιαίτερα στο νομό Ηλείας, όπου τα στοιχεία μας λένε πως το 2011, ήταν ο πρώτος νομός σε αριθμό αγροτοδασικών πυρκαγιών και είμαστε υποχρεωμένοι με βάση αυτά τα στοιχεία να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία σε τέτοιες περιοχές» εξήγησε ο κ. Γεωργακόπουλος.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...