Εκλογές και έξοδο από το ευρώ "βλέπει" ο διεθνής Τύπος


Μετά την αποτυχία και του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης "βλέπουν" ως πιθανότερη λύση τη διενέργεια νέων εκλογών, κάνοντας λόγο για ένα "πόλεμο νεύρων" μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας, με φόντο την ενίσχυση των σεναρίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

"Ο αριστερός αποτυγχάνει να σχηματίσει κυβέρνηση, οι εκλογές πλησιάζουν" ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος του Reuters, ενώ για εκλογές μιλούν επίσης η Daily Telegraph το BBC και οι New York Times.

Το Reuters "βλέπει" εκλογές εντός 3-4 εβδομάδων, καθώς η Αθήνα πρέπει να επιβάλει νέα μέτρα.

"Οι νέες εκλογές μοιάζουν περισσότερο πιθανές" έγραφε την Τετάρτη η Wall Street Journal, ενώ το γερμανικό περιοδικό Spiegel έκανε λόγο για ελληνικό "κυβερνητικό χάος" και προσυπέγραψε την πρόβλεψη για επιστροφή στις κάλπες.

Η Frankfurter Allgemeine ανέφερε ότι "το Βερολίνο απειλεί την Αθήνα με διακοπή της οικονομικής βοήθειας". "Τι θα γινόταν αν οι Γερμανοί σταματούσαν τη χορήγηση κάθε βοήθειας;", διερωτάται ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

"Κι αν δεν σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία για να συνεχιστεί η προδιαγεγραμμένη πορεία προς τη σωτηρία, τότε δεν απομένει παρά το χάος, η οικονομική κατάρρευση και η ανεξέλεγκτη έξοδος από το ευρώ", σημειώνει από την πλευρά της η Suddeutsche Zeitung.

Οι βρετανικοί Financial Times υποστηρίζουν ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φτάνει ακόμη και το 90%, ενώ ο Guardian παρουσίασε τρία σενάρια για την Ελλάδα, θεωρώντας ως πιθανότερο αυτό της συγκροτημένης εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Η γαλλική Les Echos προειδοποιεί ότι η προοπτική των νέων εκλογών "ενδέχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη ριζοσπαστική Αριστερά".

Η Le Monde αναφέρει ότι την Πέμπτη η Ελλάδα θα λάβει μέρος της βοήθειας ύψους 4,2 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι οι ευρωπαίοι ζητούν από την Αθήνα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ