Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κύμα έντονης αμφισβήτησης Σαμαρά στη Ν.Δ. - Συγκρατεί τις εξελίξεις το ενδεχόμενο εκλογών


- Το βαρύ κλίμα και οι κινήσεις Σαμαρά που δεν “βγαίνουν”
- Τα ονόματα που ακούγονται για την επόμενη ημέρα
- Ποιος ο ρόλος Καραμανλή

Μόνο με καζάνι που βράζει μπορεί να παρομοιαστεί αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. Η δυσαρέσκεια των βουλευτών είναι εντονότατη και εμφανής. Χρεώνουν προσωπικά στον Α. Σαμαρά τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος.

Μιλούν για λάθος στρατηγική μια ομάδας στελεχών (προσωπικών επιλογών του προέδρου) και ζητούν άμεσες αλλαγές.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για παρέμβαση Αβραμόπουλου και Μεϊμαράκη τη βραδιά των εκλογών ώστε να μην υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις βουλευτών.

Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και μετά βρίσκεται σε θέση άμυνας μέσα στο ίδιο του κόμμα.

Με περίπου δύο μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο είναι πιο ρευστό από ποτέ.

Υπό τον φόβο απώλειας του μπόνους των 50 εδρών οι βουλευτές βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο απώλειας των εδρών τους σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν αυξήσει τα ποσοστά της σε μια επόμενη εκλογική μάχη.

Έτσι απαιτούν ριζικές αλλαγές.

Ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο συγκεκριμενοποιήθηκαν με βουλευτές όπως ο Ε. Αντώναρος και ο Μ. Βαρβιτσιώτης να ζητούν άμεση σύγκληση συνεδρίου, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή άμεση επανένωση της κεντροδεξιάς βάσει πολιτικών και όχι ονομάτων.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει αντιληφθεί το κλίμα και έτσι μεταφράζεται η έστω και για μερικές ώρες απομάκρυνση του Χ. Λαζαρίδη από τον “πρωινό καφέ” από την κλειστή ομάδα λήψης αποφάσεων δηλαδή.

Ο κ. Λαζαρίδης είχε κεντρικό ρόλο τα τελευταία διόμισι χρόνια στη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος και είχε δεχθεί πολλές φορές εσωκομματικά πυρά για τις απόψεις του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενέταξε στην ομάδα λήψης αποφάσεων πλέον τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Αβραμόπουλο και Δήμα, τον επικεφαλης της εκλογικής επιτροπής Ευ. Μεϊμαράκη, τον εκπρόσωπο. Ι. Μιχελάκης, το γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και τον πολιτικό του σύμβουλο Δ. Σταμάτη.


Η νέα ηγετική ομάδα θεωρείται πως θα μπορέσει να ηρεμήσει τις καταστάσεις, εντός του κόμματος όμως φαίνεται πως είναι μια κίνηση που εκλογικά ήρθε αργά, ενώ από κάποιους θεωρήθηκε και ως προσχηματική κίνηση

Παράλληλα η κίνηση για άνοιγμα προς τον κεντροδεξιό χώρο φαίνειται να μην “βγαίνει” καθώς εμμέσως ή αμέσως τόσο ο κ. Μάνος όσο και ο Γ. Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνονται να μην ανταποκρίνονται.

Ουσιαστικά με τις εκλογές να φαίνεται πως έρχονται ξανά τον Ιούνιο εντός της Ν.Δ. και με τον Κ. Καραμανλή μέχρι στιγμής να στηρίζει απόλυτα τον Α. Σαμαρά δεν υπάρχει το “αντίπαλο δέος”.

Οι ίδιοι βουλευτές πάντως που ζητούν εξελίξεις καταθέτουν προτάσεις με ονόματα. Ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Αβραμόπουλου και Στυλιανίδη, αλλά και του κ. Δήμα για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Μια επόμενη ημέρα που είναι δεδομένο πως θα κριθεί από την επόμενη κάλπη. Αν τα αποτελέσματα είναι το ίδιο άσχημα με τα τωρινά θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει έντονη αμφισβήτηση του Α. Σαμαρά και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Αν τα αποτελέσματα είναι καλύτερα τότε η θέση του Α. Σαμαρά θα ενισχυθεί.


Διαβάστε επίσης:
Δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ 25%
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...