Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η γέννηση του «νέου ΠΑΣΟΚ»

Μετάλλαξη μέσω ΣΥΡΙΖΑ
Στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής βρίσκεται η χώρα με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να έχει εξελιχθεί σε ένα κουρελόχαρτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού την περιέφερε επί δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας τη για καθαρά μικροκομματικά οφέλη - αν και γνώριζε πως οι αριθμοί δεν τον βοηθούσαν - την κατέθεσε και από σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, η τρόικα έχει αναβάλει την επιστροφή της στην Αθήνα έως ότου «ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές εξελίξεις», τα μηνύματα από τους δανειστές είναι σαφή – ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Βεστερβέλε δήλωσε χθες πως οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και την έξοδο από το ευρώ (όπως άλλωστε και ο Μπαρόζο προχθές) – και στις 15 Μαΐου λήγει ομόλογο 435 εκ ευρώ, που δεν έχει ενταχθεί στο PSI, και για την τύχη του οποίου ο υπουργός των Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δήλωσε χθες στο Σκάι πως πρέπει να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι η δημιουργία του «νέου ΠΑΣΟΚ», καθώς το «παλιό» εξαφανισμένο και ηττημένο, αναζητά νέα πολιτική στέγη.

Ήδη, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του έχουν μεταναστεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάρη σ' αυτούς είδε το ποσοστό του να εκτινάσσεται - απόδειξη ότι πρώτοι βουλευτές εξελέγησαν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ακολουθεί τη στρατηγική του καταγγελτικού λόγου προς την ΕΕ αλά Ανδρέας Παπανδρέου, επιδιώκοντας παράλληλα επαφές με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως το 1981 όταν ο Α. Παπανδρέου έλαβε ώθηση από την επικράτηση του Φρανσουά Μιτεράν στις γαλλικές εκλογές.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ήδη ένα μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, με το τελευταίο να διασώζει την δεξαμενή των ψηφοφόρων του μέσω του μεταλλασσόμενου κόμματος του κ. Τσίπρα.

Ο τελευταίος υιοθετεί συνθηματολογία του τύπου «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και διακηρύσσει πως θέλει την Ελλάδα εντός Ευρώπης και ευρώ, αλλά εκτός μηχανισμού στήριξης, μέσω στάσης πληρωμών.

Αλλά δεν λέει πώς θα το πετύχει αυτό.

Αντίθετα, ενώ ο κ. Τσίπρας ζητά εγγυήσεις για μη εφαρμογή του μνημονίου, ο ίδιος δεν δίνει (ούτε του ζητούνται) εγγυήσεις ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη μετά τη στάση πληρωμών την οποία επαγγέλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...