Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Του...έβγαλε τη γλώσσα και αγκάλιασε τον τίτλο ο Ολυμπιακός(VIDEO)



Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στον τρίτο τελικό της Α1 , έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, έβγαλε ενέργεια, πάθος και έριξε από νωρίς στο... καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Το τελικό 84-72 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν για ώρα τη διαφορά στο +20 όμως στο τέλος έριξαν στροφές. Πολλά λάθη και κάκιστη άμυνα από τους πράσινους που πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο αφού χάνουν με 2-1 στις νίκες. Την Τετάρτη το τέταρτο ματς.

Δείτε το LIVE του αγώνα με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ομπράντοβιτς: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του

Ίβκοβιτς:Είμαστε άλλη ομάδα με τον Λο - Τίποτα δεν τελείωσε

Ένας Ολυμπιακός όπως τον θέλει ο Ίβκοβιτς και οι οπαδοί της ομάδας εμφανίστηκε από το πρώτο λεπτό στο ΣΕΦ. 'Ελεγξε το ρυθμό, έτρεξε πολύ, εκμεταλλεύτηκε τα 22 λάθη του Παναθηναϊκού, έφτασε άνετα στη νίκη και έκανε το 2-1 στη σειρά. Σπανούλης και Πρίντεζης οι κορυφαίοι των ερυθρόλευκων, ενώ από τους πράσινους προσπάθησαν οι Διαμαντίδης, Μπατίστ και Καϊμακόγλου. Στο μόνο σημείο του αγώνα που ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως τρία συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του Ίβκοβιτς έβαλαν πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.


Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παρκέ και με μπροστάρη τον Μάρκο Κέσελ ο οποίος σημείωσε τους 10 από τους πρώτους 12 πόντους των ερυθρόλευκων, δημιούργησαν πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά. Ο Παναθηναϊκός με τους Περπέρογλου και Καϊμακόγλου βρήκε κάποιες λύσεις στην επίθεση όμως δεν μπορούσε να βρει λύση και στην άμυνα. Ο Σπανούλης ανέλαβε δράση, οι ψηλοί μάζευαν τα επιθετικά ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με +11 (29-18).
 
Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Ίβκοβιτς, έχοντας και την ψυχολογία, άνοιξαν ακόμη περισσότερο το ρυθμό, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού και ανέβασαν τη διαφορά στους 18 πόντους (42-24). Ο Διαμαντίδης πάλευε μόνος του στην επίθεση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα των πράσινων ήταν η άμυνα και τα λάθη. Παρά το ότι τα ποσοστά του Παναθηναϊκού ήταν υψηλότερα, ο Ολυμπιακός έκλεισε με μεγάλη διαφορά το ημίχρονο (53-35).
 
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διαφορετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Πίεσε στην άμυνα, κράτησε τον Ολυμπιακό στους 2 πόντους για έξι λεπτά και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 8 πόντους (55-47), με επί μέρους σκορ 2-14. Ο Σπανούλης κράτησε τον Ολυμπιακό, ο Παπανικολάου ευστόχησε σε τρίποντο στη λήξη του χρόνου της επίθεσης, οι Λο και Πρίντεζης βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι έξω από τα 6.75 στον αιφνιδιασμό και η διαφορά ανέβηκε στους 18 (67-49), με γρήγορο σερί 10-0.
 
Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ομπράντοβιτς κράτησε στον πάγκο τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ και τον Γιασικεβίτσιους, έχοντας στο μυαλό του τον τέταρτο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Η διαφορά έφτασε στους 23 πόντους (78-55) και στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες έπαιξαν με τις δεύτερες πεντάδες τους. Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά στους 12 πόντους (81-69) λίγο πριν το τέλος, αλλά ο αγώνας είχε κριθεί από νωρίς.
 
Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στις νίκες και χρειάζεται μία ακόμη για να επιστρέψει μετά από 15 χρόνια στα πρωταθλήματα.
 
Τα δεκάλεπτα: 29-18, 53-35, 79-61, 84-72

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6 (3 ριμπάουντ), Λο 9 (3.8 σουτ, 3 ασίστ), Άντιτς 7 (1/1 τρίποντο), Σπανούλης 15 (5.10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4 ασίστ, 2 λάθη), Ντόρσεϊ 2 (0/4 σουτ, 2/6 βολές, 9 ριμπάουντ), Κέσελ 10 (1/4 τρίποντα), Γκετσεβίτσιους 6 (2/3 τρίποντα), Πρίντεζης 16 (5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Μάντζαρης 5 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Σλούκας 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3 (6 ριμπάουντ), Περπέρογλου 9 (4/11 σουτ, 5 ριμπάουντ), Λόγκαν 9 (3/5 σουτ), Σάτο (3 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 12 (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 λάθη), Βουγιούκας 3, Καλάθης 2 (6 ασίστ, 4 λάθη), Καϊμακόγλου 9 (4/7 σουτ, 7 ριμπάουντ), Γιασικεβίτσιους 6 (4 λάθη)
Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...