Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

11:53ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

  • 0



  • 0
     



0B4CC40AF89B0AE7D1F0CE4F707D8967 ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗΜε δωρεά ύψους 168,5 χιλιάδων ευρώ συνέβαλε ο εφοπλιστής κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στην προσπάθεια επαναγοράς ελληνικών ομολόγων σε χαμηλότερες τιμές με στόχο τη διαγραφή δημοσίου χρέους, η οποία ξεκίνησε από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Greece Debt Free” (GDF).

Ο οργανισμός ιδρύθηκε πριν από ένα μήνα από το Σαντορινιό επιχειρηματία Πέτρο Νομικό και έχει σκοπό να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα (τα οποία αντιστοιχούν στο δημόσιο χρέος της χώρας μας) στις χαμηλές τιμές στις οποίες βρίσκονται σήμερα στην ελεύθερη αγορά- και στη συνέχεια να τα ακυρώσει, συμβάλλοντας έτσι μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού Κράτους.
Με τη δωρεά του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία έγινε εκ μέρους της ομάδας, για παράδειγμα, θα εξαγοραστεί και θα διαγραφεί ελληνικό δημόσιο χρέος ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. O κ. Μαρινάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Wall Street Journal η οποία κάλυψε το όλο θέμα, δήλωσε: “Θέλω να δώσω το παράδειγμα και ελπίζω ότι και άλλοι Έλληνες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα λύσουν όλοι μαζί το πρόβλημα”.
Το ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί εκδίδοντας ελληνικά ομόλογα, τα οποία λόγω της κρίσης έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους. Υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί σε κάθε Ελληνα είναι 24.800 ευρώ. Ομως στην ελεύθερη αγορά, οι τιμές των ομολόγων έχουν υποχωρήσει -λόγω της κρίσης- και η η αξία του “κατά κεφαλήν χρέους” έχει πέσει περίπου στα 3.000 ευρώ. Το Greece Debt Free (που σημαίνει “Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος”) έχει στόχο να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για την εξαγορά ελληνικού δημόσιου χρέους “με έκπτωση”.
Τα ποσά θα προέρχονται από δωρεές ιδιωτών ή ακόμα και από παραχώρηση για το σκοπό αυτό μέρους (50%) των κερδών από την πώληση προϊόντων τα οποία θα φέρουν το λογότυπο του μή κερδοσκοπικού οργανισμού.
Εχει δημιουργηθεί μάλιστα ειδική ιστοσελίδα (www.greecedebtfree.org) στην οποία ο κόσμος μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεές ή να ψηφίσει online και να επιλέξει προϊόντα τα οποία θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια φέροντας το λογότυπο του οργανισμού.
Οι διαδικασίες του GDF είναι απολύτως διαφανείς και υπόκεινται στη νομοθεσία της Πολιτείας Delaware των ΗΠΑ. Υπόκεινται στη νομοθεσία Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και έτσι αποκλείεται οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση. Διοικείται από εθελοντές και πατριώτες, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...