Τίμησαν τον ήρωα καπεταν-Γιαννιά

Τίμησαν τον ήρωα καπεταν-Γιαννιά Τίμησαν τον ήρωα καπεταν-Γιαννιά
Στα στενά του Κατσαρού ο καπετάν Γιαννιάς και τα λιγοστά παλικάρια του, πολεμώντας με αυταπάρνηση έδωσαν μάχη μέχρι τελευταίας
ρανίδας του αίματός τους  απέναντι σε τουρκικό ασκέρι. Η μάχη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1821 , λίγες μέρες μετά τον ξεσηκωμό του γένους  και ουσιαστικά  αποτελεί τμήμα των  καταστροφικών επελάσεων των τουρκαλβανών Λαλαίων στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας ( Πύργο , Αγουλινίτσα , Λατζόι  κτλ ) προκειμένου να καταπνίξουν την εξέγερση.
Για να τιμήσουν τους πεσόντες ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ο «Σύλλογος προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς «Ωλονός»» διοργάνωσαν εκδήλωση στον οικισμό Σπαρτουλίας  Ανδρωνίου .
Αρχικά εψάλει επιμνημόσυνη  δέηση από εφημέριους της περιοχής  ενώ στην συνέχεια ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και ο γραμματέας του «Ωλονού»  Νίκος Σάκκουλης κατέθεσαν στεφάνια   στο μνημείο που έχει ανεγερθεί προς τιμήν των ηρώων.

Περισσότερα στην ΠΑΤΡΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ