Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νεκρός 28χρονος πυροσβέστης στη φωτιά στην Ελευσίνα - Κάηκαν σπίτια στην Σαλαμίνα - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT


Από τη φωτιά στην Ελευσίνα, ένας 28χρονος πυροσβέστης πέθανε από παθολογικά αίτια, ενώ άλλοι τρεις πυροσβέστες πήγαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τον 28χροινο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο 28χρονος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανεύρισμα.

 Αλλά και στη φωτιά στη Σαλαμίνα, άλλοι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ο ένας από εγκαύματα και ο άλλος πιθανότατα από πτώση και νοσηλεύονται ήδη. Στην Ελευσίνα άλλος ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε με εγκαύματα και πήγε επίσης στο νοσοκομείο.


Λίγο μετά τις 19:30 πήραν εξιτήριο από το Θριάσιο Νοσοκομείο οι δύο από τους τρεις πυροσβέστες. Ο ένας αντιμετώπιζε οφθαλμολογικό πρόβλημα και ο δεύτερος αναπνευστικό, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία.


Όπως δήλωσε στο NewsIt ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Φίλιππος Παντελεάκος το πυροσβεστικό σώμα “θρηνεί ένα νέο παλικάρι, που χάθηκε στη μάχη με τις φλόγες”. Συντετριμμένος είναι και ο Βασίλης Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής, που είχε τον 28χρονο πυροσβέστη ως οδηγό και τον γνώριζε καλά.


Οπως δήλωσε στο Νewsit o Διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Αγγελος Λιόσης "ο νεαρός πυροσβέστης διεκομίσθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στις 15.30, άσφυγμος και χωρίς αναπνοή με μυδρίαση. Αμεσως υπεβλήθη σε ηλεκτρογράφημα. Ακολούθησε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη για μια ώρα διχως όμως αποτέλεσμα. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένουμε το αποτέλεσμα της νεκροψίας".


Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα ενώ την περιοχή συνεχίζουν να διαβρέχουν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 και δύο CL-215.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:49 μ.μ η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας πέρασε στο βόρειο τμήμα του στρατοπέδου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Άμεσα επενέβησαν 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο με αποτέλεσμα η φωτιά εντός του στρατοπέδου να τεθεί υπό έλεγχο λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες

Μητέρα τρέχει με το παιδί της στα χέρια
Μητέρα τρέχει με το παιδί της στα χέρια



Καμμένο τοπίο
Καμμένο τοπίο



Δείτε το βίντεο



Δείτε το βίντεο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWSIT

Στην Σαλαμίνα, η πυρκαγιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον απειλεί σπίτια στην περιοχή Βασιλικά. Ξέσπασε περίπου στις 15:00 στην περιοχή Άγιος Αντώνιος. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα, κι ένα ελικόπτερο, ενώ άμεσα σπεύδουν κι άλλες δυνάμεις.  Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στην περιοχή υπάρχουν τρεις εστίες φωτιάς, στην περιοχή Γαλαξιδίου, Αγίου Αντωνίου και μία στο Ντοροντό όπου έχουν καεί ολοσχερώς δυο κατοικίες και έχουν κινδυνέψει πολλές ακόμη.

Ο δήμαρχος της Σαλαμίνας στην περιοχή της φωτιάς
Ο δήμαρχος της Σαλαμίνας στην περιοχή της φωτιάς



Συνομιλία δημάρχου με κατοίκους
Συνομιλία δημάρχου με κατοίκους

Το NewsIt επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σαλαμίνας, ο οποίος μας περιέγραψε μία εκτός ελέγχου κατάσταση. Όπως τόνισε η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, αλλά προς το παρόν δεν έχει εικόνα της συνολικής καταστροφής. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι από τις 15:00 το μεσημέρι ζητάει βοήθεια εναέριων μέσων και έστειλαν μόνο ένα ελικόπτερο από τα Ιωάννινα στις 16:15 και αφού είχε υπάρξει μεγάλη καταστροφή στην περιοχή. Στο πλευρό του δημάρχου ήταν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη μάχη με τις φλόγες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...