Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Σαμαράς: "Αναγκαία η γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας"

samaras_orkosΈπειτα από διαβουλεύσεις 48 ωρών και την επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τη ΝΔ και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής
Αριστεράς, ο κ. Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός. Απερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και αφού έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμάρας ανέφερε ότι «με τη βοήθεια του θεού θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να βγει ο λαός από την κρίση», τονίζοντας ότι από αύριο θα ζητήσει σκληρή δουλειά από τη νέα κυβέρνηση «για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».

Στη συνέχεια, ο νέος Πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής.

«Κύριε πρωθυπουργέ έχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δήλωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια» πρόσθεσε απευθυνόμενος στο νέο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για να παράλαβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Παπούλια, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να σχηματίσει μία μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και σταθερότητα στον τόπο.

"Τι απέδωσε ο Μαραθώνιος;", ρώτησε ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο.
"Έδωσε τη δεδηλωμένη", απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντάς τη ως "απαραίτητη προϋπόθεση για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση, μακρόπνοη, που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον κόσμο".
"Δεν έχω παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούργια κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα", απάντησε ο κ. Παπούλιας.
"Με τη βοήθεια του Θεού, κύριε Πρόεδρε", αποκρίθηκε ο κ. Σαμαράς.

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς καλείται να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο αφού προηγουμένως πρέπει να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την ανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στις 19.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα δώσουν στον κ. Ζανιά οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, το πώς θα αντιμετωπίσει τα ερωτήματα των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από αύριο κιόλας.
protothema.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ