Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

38άρια και σήμερα Πέμπτη - Υποφερτή ζέστη το Σαββατοκύριακο

zesti1"Καυτή" η Τετάρτη 20/6 στην Ηλεία με τον υδράργυρο τοπικά να ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες αυτές θα διατηρηθούν και σήμερα Πέμπτη 21/6. Από
το Σαββατοκύριακο η θαλάσσια αύρα θα προσπαθήσει να "ρίξει" σε πιο υποφερτές θερμοκρασίες τον υδράργυρο. Με ήπιες καλοκαιρινές θερμοκρασίες φαίνεται να ξεκινά η νέα εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου
στα όρια του καύσωνα 37 και τοπικά 38 ίσως για λίγο 39 βαθμούς Κελσίου στις κλασικές, στη ζέστη περιοχές. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ, στα χερσαία τμήματα βόρειοι βορειοανατολικοί, στα πιο ανατολικά το πρωί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή 22/6, διατηρείται η ζέστη ωστόσο πέφτει λίγο ο υδράργυρος και περιμένουμε 34 με 35 , τοπικά στις γνωστές στην ζέστη περιοχές 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Το Σάββατο 23/6, επιστρέφει σταδιακά η δροσιά της θάλασσας, η θαλάσσια αύρα, αυτό σημαίνει πτώση της θερμοκρασίας στις δυτικές περιοχές του νομού που επηρεάζονται από το φαινόμενο, στους 33 με 34, ωστόσο τα εσωτερικά πεδινά τμήματα (Πηνεία, Ωλένη, Αρχ.Ολυμπία) θα έχουν και πάλι θερμοκρασίες έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.

Την Κυριακή 24/6, η αύρα της θάλασσας που θα πνέει έως 3 μποφόρ θα καταφέρει να "κρατήσει" τον υδράργυρο στους 32 με 33 βαθμούς. Και πάλι όμως στις πιο εσωτερικές περιοχές που με δυσκολία φτάνει η αύρα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η νέα εβδομάδα φαίνεται να ξεκινά,
Δευτέρα 25/6 - Τρίτη 26/6, με ήπιες καλοκαιρινές θερμοκρασίες στους 31 με 32 βαθμούς κατά μέσο όρο, με πιθανότητα για συνθήκες αστάθειας την Δευτέρα, δηλαδή τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...