Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Βυθίζονται στο σκοτάδι τα νοικοκυριά της Ηλείας

diakopiΑυξάνεται σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νοικοκυριών στην Ηλεία που δεν έχουν παροχή ρεύματος και ζουν βυθισμένες στο σκοτάδι.
Το απλήρωτο χαράτσι, αλλά και η αδυναμία πληρωμής
των φουσκωμένων λόγω αυξήσεων λογαριασμών της ΔΕΗ, έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση πολλές οικογένειες. Άλλες πηγές αναφέρουν πως μόνο σε δύο χωριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, περισσότερες από δέκα οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγές της ΔΕΗ στην Ηλεία τονίζουν πως οι περισσότεροι στην κοινή γνώμη θεωρούν πως λόγω της μη καταβολής του ποσού που αντιστοιχεί στο «χαράτσι» γίνονται οι διακοπές αυτές. Oμως οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για τη συγκεκριμένη οφειλή δεν έχει γίνει τέτοια διακοπή, παρά μόνο για οφειλές στην πληρωμή του ρεύματος.

Εκείνο που μπέρδεψε τα πράγματα το χαράτσι ήταν όταν οι καταναλωτές πλήρωναν μόνο το ρεύμα στο πρώτο λογαριασμό και έπρατταν το ίδιο και στον δεύτερο, τότε το σύστημα τη δεύτερη πληρωμή την εκλάμβανε ως καταβολή για το ποσό που εκκρεμούσε και όχι για την αξία του ρεύματος του δεύτερου λογαριασμού.

Αν λοιπόν θεωρητικά δεν γίνονται διακοπές για εκκρεμότητες που αφορούν το χαράτσι, στην ουσία αυτό συμβαίνει. Τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που η είσπραξη του Ειδικού Τέλους «πέρασε» στις Εφορίες στις αρχές Μαΐου.

Η μόνη διευκόλυνση που παρέχεται είναι ο διακανονισμός των οφειλών σε δόσεις με τόκο υπερημερίας και με την υποχρέωση της εξόφλησης των επόμενων λογαριασμών που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...