Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το δημοσίευμα της ΠΑΤΡΙΣ έδωσε τη λύση για τη 12χρονη ΑμεΑ


Το δημοσίευμα της ΠΑΤΡΙΣ έδωσε τη λύση για τη 12χρονη ΑμεΑ

Στις 24 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι προγραμματίστηκε τελικά το ραντεβού για τη 12χρονη από το Τραγανό, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης και η οικογένεια της οποίας δεν έλαβε το προνοιακό επίδομα, το οποίο είναι και το μοναδικό έσοδο για την κάλυψη των αναγκών του μικρού κοριτσιού. Η 12χρονη θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή για νευρολογικά περιστατικά και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος ώστε η οικογένεια να λάβει και πάλι το επίδομα. Χρειάστηκε η ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και την ΟΡΤ ώστε να δείξει την ευαισθησία που αρμόζει στο ζήτημα ο Ηλείος Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης και να δρομολογηθεί η λύση.

Διέξοδος τα ΜΜΕ;

Στην Έλλάδα της κρίσης του 2012 οι πολίτες φαίνεται να βρίσκουν διέξοδο προκειμένου να λυθούν τα προβλήματά τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού στην προσπάθειά τους να βοηθηθούν από τις κρατικές υπηρεσίες μπλέκουν στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας ή "σκοντάφτουν" πάνω σε μη συνεργάσιμους υπαλλήλους. Η καλύτερη ανταμοιβή για τους εργαζόμενους στα μέσα είναι ίσως όταν η δημοσιογραφική έρευνα έχει θετικά αποτελέσματα, όπως αυτό για τη μικρή Μαρία- Έλλη και την οικογένειά της.

Προσωπικό ενδιαφέρον από τον υποδιοικητή του ΙΚΑ

Ευτυχής συγκυρία στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η ευαισθησία και το απαιτούμενο ενδιαφέρον του υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσούρη, ο οποίος δείχνοντας πάνω από όλα ότι είναι άνθρωπος επηλήφθηκε προσωπικά του ζητήματος και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας χθες το πρωί ζητήθηκε να ενημερωθεί για το θέμα και όπως δήλωσε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ : "Θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα." Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε νέα ενημέρωση από το γραφείο του κ. Πατσούρη ότι το ραντεβού είχε προγραμματιστεί και οι διαδικασίες επισπεύθηκαν ώστε να βρεθεί λύση για την οικογένεια από το Τραγανό.
Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης, Τασία Κανελλοπούλου είχε ζητήσει τη βοήθεια μας αφού την Τρίτη ελέγχοντας τον τραπεζικό της λογαριασμό αντιλήφθηκε ότι δεν είχαν πιστωθεί τα χρήματα του προνοιακού επιδόματος παρόλο που το κορίτσι είχε απογραφεί κανονικά. Στην προσπάθειά να διευκρινήσει γιατί η οικογένεια δεν έλαβε το επίδομα η μητέρα επικοινώνησε με το Κέντρο Πιστοποιήσης Αναπηρίας όπου και την ενημέρωσαν  ότι θα πρέπει η κόρη της να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα. Τη συμβούλεψαν μάλιστα να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί τους στις 20 Ιουλίου αφού μέχρι και την Τρίτη το όνομα του κοριτσιού δεν έβγαινε στη λίστα των ραντεβού.
Ο προσωπικός γιατρός του κοριτσιού πιστοποιεί το 100% της αναπηρίας του και η οικογένειά της είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΚΕΠΑ προκειμένου να λάβουν το επίδομα με το οποίο καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της 12χρονης, αφού και ο πατέρας της είναι άνεργος.
Η κραυγή αγωνίας της μάνας που ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά έφτασε ευτυχώς σε ευήκοα ώτα και η λύση δρομολογήθηκε. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μη χρειαστεί η παρέμβαση των μέσων αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός "τέλος καλό, όλα καλά"!

Βάσω Κοκκινογένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...