Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ηλεία: "Λουκέτο" έβαλε και επίσημα χθες το Γηροκομείο Βάρδας


varda01Οριστικό είναι το «λουκέτο» που μπήκε σήμερα στο Γηροκομείο Αγίου Νικολάου στην Βάρδα που βρίσκεται επάνω στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Στο ίδρυμα φιλοξενούνταν συνολικά
65 άτομα, ηλικιωμένοι, όμως δυστυχώς τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, καθώς ούτε οι μισθοί των υπαλλήλων δεν έβγαιναν, ανάγκασε την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας να το κλείσει οριστικά.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό έγινε προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό, με την πρόταση που έκαναν οι υπεύθυνοι στους 24 εργαζόμενους να δεχτούν τις περικοπές των μισθών τους, πλην όμως αυτό έγινε αποδεκτό από λίγους, καθώς οι υπόλοιποι προτίμησαν την απόλυση και αποζημίωση τους.

Χθες απομακρύνθηκαν από το χώρο του Γηροκομείου και οι τελευταίοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε άλλα ιδρύματα, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που μπορούσαν να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα για να αναλάβουν τη φροντίδα και την περίθαλψή τους.

Το Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου Βάρδας άρχισε να λειτουργεί το 1973, με τις ενέργειες και την καθοδήγηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Κυρού Αθανασίου, αλλά και με τις αδιάκοπες προσπάθειες του τότε Πρωτοσυγκέλου και νυν Μητροπολίτη κ. Γερμανού.

Αρχικά φιλοξενούσε ορφανά παιδιά. Αργότερα το Ίδρυμα μετετράπη σε Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων και το 1982 μετετράπη στην σημερινή του μορφή, δηλαδή ως Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων - Γηροκομείο.

Κωνσταντίνα Τσιάμη
patrastimes.gr-ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...