Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

“Μποτιλιάρισμα” και πάλι στο Taxis για τις δηλώσεις – Τελευταία μέρα αύριο


Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση για τις δηλώσεις που λήγει την Τρίτη 31 Ιουλίου.

Σημερα με την εκπνοή της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και το υπουργείο Οικονομικών θα δεχθεί κύμα μαζικής υποβολής αφού 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους.

Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέχρι χθες έιχαν υποβληθεί περίπου 4.600.000 ηλεκτρονικές και χειρόγραφες δηλώσεις ενώ στις εφορίες εκτιμάται ότι υπάρχουν στοιβαγμένες σε ντάνες περίπου 300.000 χειρόγραφες δηλώσεις τις οποίες πρέπει να καταχωρίσουν στο σύστημα οι υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ. Περίπου 150.000 φορολογούμενοι έχουν αποθηκεύσει προσωρινά τη δήλωση τους στο Taxisnet χωρίς όμως να την έχουν αποστείλει ενώ 600.000 υπολογίζεται ότι δεν την έχουν καν συμπληρώσει. Σε κάθε περίπτωση από το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων η οποία λήγει σημερα 31 Ιουλίου.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση του θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετων φορο-επιβαρύνσεων αφού.


Δεν θα έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στην ρύθμιση εξόφλησης των “φουσκωμένων” εκκαθαριστικών σε 10 μηνιαίες δόσεις αφού η ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά μόνο τους φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωση τους. Η ρύθμιση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την καταβολή των έξτρα φόρων έως και 10 μηνιαίες δόσεις με το 70% των πρόσθετων φορο-επιβαρύνσεων να εξοφλείται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2013 και το υπόλοιπο 30% στο τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου του 2013. Τα έσοδα θα εισπραχθούν μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους θα “μετρήσουν” στο φετινό προϋπολογισμό.

Θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αφού δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματος τους κι έτσι δεν θα μπορούν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο. Συνεπώς, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρο τουλάχιστον 500 ευρώ!
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...