Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο Πύργος της μπόχας: Απίστευτη δυσωδία μέχρι την κεντρική πλατεία . . .



mpoxaΠαραμονές Δεκαπενταύγουστου και η πρωτεύουσα της Ηλείας αντί να λάμπει για να υποδεχθεί ετεροδημότες και επισκέπτες, βρωμοκοπά και μάλιστα στα πιο "καίρια σημεία". Το βράδυ της
Παρασκευής οι κάτοικοι έζησαν ένα μαρτύριο με την δυσωδία από το Ποτόκι όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο δεματοποιητής των σκουπιδιών, να «πνίγει» μέχρι και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο νοτιάς που φύσηξε παρέσυρε το πρόβλημα της ανατολικής πλευράς του Πύργου σε όλη την πόλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες, να μην μπορούν να σταθούν για να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή την ποικιλία τους και τους καταστηματάρχες να εμφανίζονται έξαλλοι με την κατάσταση αυτή που έδιωχνε τους πελάτες τους. Κάποιοι πιο προνοητικοί άρπαξαν μέχρι και φύλλα βασιλικού για να κρατήσουν στη μύτη τους και να αποφύγουν όσο μπορούσαν τη δυσοσμία.

Κάτοικοι έφτασαν να τηλεφωνήσουν ακόμα και στο κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν μιας και εκείνη την ώρα κανείς δεν βρισκόταν στο δημαρχείο του Πύργου. Αρκετά τηλέφωνα δεχθήκαμε από φίλους αναγνώστες και εμείς στο ilialive.gr που γίναμε μάρτυρες της κατάστασης αυτής. Η κατάσταση με το Ποτόκι είναι τραγική, καθώς οι πρώτες από τις μπάλες με τα δεματοποιημένα σκουπίδια, έχουν σπάσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ από το βάρος τους συσσωρευμένου όγκου σπάνε σιγά – σιγά και οι υπόλοιπες.

Το πρόβλημα πλέον δεν αφορά μόνο μια γειτονιά ή την ανατολική πλευρά της πόλης, αλλά όλο τον Πύργο και ζητείται άμεση λύση καθώς δεν είναι δυνατόν να «δηλητηριάζονται» και να θυσιάζονται οι ζωές των κατοίκων στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων σε επίπεδο νομού ή και ακόμα παραπάνω και να μην λύνεται το χρόνιο πρόβλημα. Και ενώ αυτά συμβαίνουν αυτές τις μέρες λίγο πριν από το Πάσχα του καλοκαιρού στο κέντρο της πόλης, η εικόνα στην είσοδό της από την πλευρά της Πάτρας, είναι εξίσου άσχημη. Τα παρτέρια της εισόδου, έχουν μετατραπεί σε κατασκήνωση, πάρκινγκ αυτοκινήτων, αποχωρητήρια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, από τους σκηνίτες ΡΟΜΑ.

Για όλα τα παραπάνω που απασχολούν καθημερινά και προβληματίζουν τους πολίτες καλούνται οι τοπικοί άρχοντες και πολύ δε περισσότερο ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος να λάβουν θέση. Και για να μην κάνουμε χρήση της λαϊκής ρήσης απλά λέμε πως με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα. Προβλήματα που και ο ίδιος ο δήμαρχος έχει παραδεχθεί, αλλά δεν δείχνει τη διάθεση που απαιτείται για την επίλυσή τους. Είναι κρίμα, ένα περισσότερο  μέρες γιορτής, η πρωτεύουσα του νομού να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...