Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ηλεία: Ισχυρές απογευματινές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Με συνήθεις καλοκαιρινές συνθήκες ο Δεκαπενταύγουστος


4763_ph1Δροσερές συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, με απογευματινές καταιγίδες, οι οποίες όμως θα δημιουργήσουν προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες της
σταφίδας, οπότε και οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τη μεταβολή του καιρού. Χωρίς φαινόμενα και με συνήθεις καλοκαιρινές συνθήκες θα κυλήσουν οι ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 10/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις ορεινές περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας (Λασιώνα-Λαμπεία) και Ανδρίτσαινας. Η θερμοκρασία σε πτώση στους 33 με 34 και τοπικά κυρίως στα εσωτερικά τμήματα 35 με 36 βαθμούς. Στις περιοχές που θα εκδηλωθούν φαινόμενα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Το Σαββατοκύριακο 11-12/8, τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες, τοπικές καταιγίδες αρχικά στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας και αργότερα στα περισσότερα πεδινά τμήματα, πιθανώς και παράκτια. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά, δηλαδή πιθανώς να συνοδεύονται από ραγδαία βροχόπτωση, χαλαζοπτώσεις, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ριπαίους ανέμους. Η θερμοκρασία στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Κατά την διάρκεια των φαινομένων η θερμοκρασία θα πέφτει σημαντικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και από το βράδυ της Κυριακής βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Την Δευτέρα 13/8 περιορίζονται οι απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία στους 31 με 32, και τοπικά κυρίως στα εσωτερικά τμήματα έως το πολύ 33. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά έως ισχυροί 6.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη 14/8 και την Τετάρτη Δεκαπενταύγουστος θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...