Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Αναμονή για λύση στα σκουπίδια - Στις φλόγες κάδοι τις νύχτες - Ξεκίνησε αποκομιδή σε κεντρικά σημεία (Νεότερη ενημέρωση 13:02)


skoupi1.JPGΠιθανότατα αύριο Δευτέρα να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το δήμο. Αν και αυτό θα το κρίνουν
skoupi2.JPGskoupi3.JPGskoupi4.JPGskoupi5.JPGskoupi7.JPGskoupi6.JPGskoupi8.JPGοι εξελίξεις καθώς επίσης με βάση τις ίδιες πηγές, είχε γίνει γνωστό πως η αποκομιδή θα ξεκινούσε το βράδυ της Παρασκευής.

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηλείας ευρύτερα για το θέμα των σκουπιδιών την τελευταία δεκαετία, προκάλεσε αναστάτωση στη Δημοτική Αρχή όπου δια μέσου του δημάρχου, Μάκη Παρασκευόπουλου, έσπευσε να δηλώσει προς την κοινή γνώμη ότι υπάρχει άγνοια για τα κίνητρα του Εισαγγελέα να διερευνήσει και τη διαχειριστική περίοδο του δήμου επί δικής του θητείας.

Σχολίασε δε ακόμα πως η διαχείριση του προβλήματος των σκουπιδιών παρά τα όποια προβλήματα έγινε «με απέραντη αγωνία για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και με απέραντο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που διαχειριστήκαμε». Συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος λέγοντας πως «η δική μας δημοτική αρχή ανέδειξε την καθαρότητα, την διαφάνεια και την εντιμότητα σαν βασικές αξίες στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία της δικαιοσύνης στη δημόσια ζωή και ο διαρκής έλεγχος αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής».

Στο μεταξύ στους δρόμους και τις γειτονιές του Πύργου και των άλλων δημοτικών ενοτήτων και διαμερισμάτων, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και εμπρησμοί. Γεγονός που κινητοποίησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Σε πέντε με έξι περιστατικά επιλήφθηκαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τις φλόγες που έκαιγαν τα σκουπίδια κυρίως γύρω από τους κάδους.

Πάντως χθες σύμφωνα με πληροφορίες οι σωροί από τα σκουπίδια ψεκάστηκαν με ειδικό υγρό για την καταπολέμηση της δυσοσμίας και των μικροβίων που αναπτύσσονται από την πολυήμερη παραμονή τους στους δρόμους σε άκρως καλοκαιρινές συνθήκες. Παράλληλα αναμένονται και οι αποφάσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και η πιθανή άμεση επαναλειτουργία του δεματοποιητή στο Ποτόκι.

Νεότερη ενημέρωση 13:02

Κοντά σε λύση στο θέμα των σκουπιδών, έστω και προσωρινά για να πάρει ανάσα η πόλη του Πύργου και οι υπόλοιπες περιοχές του δήμου, βρίσκεται η δημοτική αρχή. Το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας αναμένεται να σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στο θέμα.

Στο μεταξύ το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε αποκομιδή των απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου το πρόβλημα της δυσοσμίας ήταν κάτι παραπάνω από έντονο. Ελπίδες για να καθαρίσουν και άλλα σημεία έως το βράδυ, γεγονός που ενισχύουν τις πληροφορίες για εξεύρεση λύσης.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...