Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Σταδιακή "κατάρρευση" των καλοκαιρινών συνθηκών από τα μέσα της νέας εβδομάδας


sunnefaΜε καλοκαιρινές συνθήκες μας αποχαιρετά ο φετινός Σεπτέμβριος, ο οποίος με μόλις δύο ημέρες βροχόπτωσης καταφέρνει να περάσει στην μετεωρολογική ιστορία ως
αρκετά υετοφόρος (βροχερός)!

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ο φετινός Σεπτέμβρης έπεται του περσινού (2011), ο οποίος κρατά την πρώτη θέση ως του πιο θερμού των τελευταίων πέντε ετών που διαθέτουμε αναλυτικά στοιχεία, σύμφωνα με το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες Κυριακή - Δευτέρα, πιθανώς τοπικά να πλησιάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου
2. Σταδιακή "κατάρρευση" των καλοκαιρινών συνθηκών από Τρίτη και κυρίως Τετάρτη. Πτώση θερμοκρασίας και πιθανότητα ασθενών βροχών.
3. Τοπικά, περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό.

Σήμερα Κυριακή 30/9 και αύριο Δευτέρα 1η Οκτωβρίου περιμένουμε αρκετά ζεστό καιρό με την θερμοκρασία γενικά στους 33, τοπικά έως 34 πιθανώς 35 βαθμούς Κελσίου. Δυτικοί ασθενείς άνεμοι.

Την Τρίτη 2/10 λίγες νεφώσεις, περισσότερες από το απόγευμα με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην βόρεια Ηλεία. Πτώση του υδραργύρου στους 29 με 30 και πιθανώς τοπικά έως 31 βαθμούς. Η πτώση δεν θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή λόγω αυξημένης υγρασίας. Άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη 3/10 αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση στους 27 με 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 με μέτριοι 5 και στα ανοιχτά έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη 4/10 και την Παρασκευή 5/10, λίγες νεφώσεις χωρίς να προβλέπονται φαινόμενα, θερμοκρασία και άνεμοι στα επίπεδα της Τετάρτης.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...