Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Προφυλακίστηκαν οι πέντε ΡΟΜΑ της σπείρας που ρήμαξε Πύργο και Κάμπο


syllhpshromaΤο δρόμο για τη φυλακή πήραν τα πέντε από τα μέλη της σπείρας ΡΟΜΑ που ρήμαζε όλο το καλοκαίρι την περιοχή του Κάμπου και του Πύργου, έχοντας διαπράξει
περισσότερες από πενήντα κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Η επιτυχία της σύλληψης, της εξιχνίασης και της προφυλάκισής τους, ανήκει στις υπηρεσίες της Υ.Α. Πύργου, της ΟΠΚΕ σε συνεργασία με τα Α.Τ. Λεχαινών και Γαστούνης, στις Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές του Πρωτοδικείου Ηλείας, που «έδεσαν» την υπόθεση μη αφήνοντας περιθώρια στα μέλη της σπείρας να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Από τους πέντε συλληφθέντες που κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια Ηλείας, ο 13 οδηγήθηκε στο  Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ο 15χρονος και ο 18χρονος στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και ο 27χρονος με τον 34χρονο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Ο τρόπος που η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε, όπως και ο ρόλος του καθενός από τα μέλη της, ήταν αποτέλεσμα συνάρτησης πολλών παραγόντων. Οι αρχικές προσαγωγές από τα πρώτα δεδομένα και η προανακριτική διαδικασία από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας από τη μια και σωστή τεκμηρίωση με τα άρθρα του νόμου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και η συνεργασία των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών στην συνέχεια έφεραν αποτελέσματα.

Στόχος των Αρχών στην Ηλεία είναι να διασπάσουν τους πυρήνες που δημιουργούν και συντηρούν την εγκληματικότητα στην περιοχή, κατά περιόδους. Παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα εξετάζεται ποιοι από τους ήδη προφυλακισμένους δράστες επιστρέφουν με άδεια ή με αποφυλακιστήριο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρξει νέα δραστηριότητα.

Έτσι πέρα από τις εξάρσεις και τα μεμονωμένα περιστατικά – ίσως και από ομάδες «περαστικών» εγκληματιών ή επισκεπτών από όμορους νομούς, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ο έλεγχος στην περιοχή για να διατηρηθεί η εγκληματικότητα σε χαμηλά ποσοστά.  Και όλα αυτά σε καιρούς δύσκολους με μειωμένη αστυνομική δύναμη στο νομό, όπου συνολικά η διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας πασχίζει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...