Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ζαχάρω: "Κυριλέ" απατεώνες ξάφρισαν 81χρονη - Αντί για χρήματα πήραν τα χρυσαφικά


list_ilikiomenisΟι απάτες ηλικιωμένων συνεχίζονται στην Ηλεία και οι επιτήδειοι είτε με παλιά είτε με νέα κόλπα καταφέρουν να ξεγελούν και να ξαφρίζουν τα θύματά τους.
Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στη Ζαχάρω, όπου ένα καλοντυμένο ζευγάρι, ξεγέλασε μια 81χρονη. Και εκείνη προκειμένου να μη χρωστά το παιδί της, έδωσε και τα κοσμήματά της αφού δεν είχε χρήματα στο σπίτι της.

Το σενάριο λίγο πολύ γνωστό. Ένας άνδρας και μια γυναίκα σε ένα αυτοκίνητο που συνήθως είναι εντυπωσιακό, σταμάτησαν έξω από την πόρτα της ηλικιωμένης γυναίκας. Η απατεώνισσα προσποιούμενη ότι μιλά με κάποιον που αργότερα είπε στην ηλικιωμένη πως είναι ο γιος της. Από αυτά που αφήνει να ακουστούν στον υποτιθέμενο διάλογο καταφέρνει να πείσει την 81χρονη πως ο γιος της χρωστά χρήματα, τα οποία θα πρέπει να τα δώσει η ηλικιωμένη.

Η γιαγιά πείστηκε και μπήκε στο σπίτι της με την εντυπωσιακή γυναίκα του ζευγαριού των επιτηδείων να την ακολουθεί. Η 81χρονη αποφασισμένη να απαλλάξει το γιο της από το υποτιθέμενο χρέος δίνει στην απατεώνισσα τα χρυσαφικά που η αξία τους φτάνει τις 2000 ευρώ. Η εντυπωσιακή γυναίκα τα αρπάζει και φεύγει γρήγορα προς το αυτοκίνητο που περιμένει πάντα ο συνεργός της.

Η συνέχεια επίσης γνωστή, όταν εκ των υστέρων η ηλικιωμένη επικοινωνεί με το γιο της για να ρωτήσει για το χρέος του, εκείνος απαντά πως δεν χρωστά πουθενά και η 81χρονη καταλαβαίνει πως οι άνθρωποι που πριν από λίγο έφυγαν από το σπίτι της με τα χρυσαφικά της, δεν ήταν τίποτα άλλα παρά κοινοί απατεώνες…

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Αλεξόπουλος, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δύσπιστοι όταν τους προσεγγίζουν άγνωστα άτομα είτε στο σπίτι τους είτε στο δρόμο, ενώ και τα παιδιά τους οφείλουν να τους ενημερώσουν προληπτικά για την ύπαρξη τέτοιων κρουσμάτων ευρύτερα στην περιοχή του νομού Ηλείας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...