Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αγχωτική νίκη για Ολυμπιακό - Στην επίθεση...πετάει, στην άμυνα "μπάζει"


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί (85-81 την Κάχα Λαμποράλ) την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων στην Ευρωλίγκα αλλά προβλημάτισε με την άμυνα του, κάτι που άλλωστε είχε φανεί από τα φιλικά. Αντίθετα στην επίθεση είχε ρυθμό με τους Πρίντεζη, Σπανούλη και Περπέρογλου να συνθέτουν μία ιδαίτερα παραγωγική τριάδα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος δεν θα μπορούσαν να ήταν έτοιμοι από το πρώτο τους ματς στην Ευρωλίγκα. Σε σχέση με πέρυσι έχουν ένα ακόμη σπουδαίο επιθετικό όπλο, τον Στράτο Περπέρογλου που μάλιστα προσφέρει λύσεις σε φάσεις ένας με έναν οι οποίες έλειπαν στους "ερυθρόλευκους". Σπανούλης και Πρίντεζης συνεχίζουν εκεί που σταμάτησαν ενώ οι νεαροί παίκτες δείχνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους. Αυτό που έχει αλλάξει προς το χειρότερο είναι η αμυντική προσήλωση αφού με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο οι Ισπανοί έκαναν... πάρτι.

Ο Ολυμπιακός συσπείρωσε τον κόσμο του στο πρώτο του ματς στην Ευρωλίγκα και θέλησε εξ αρχής να προσφέρει θέαμα. Ο Ντόρσεϊ με δύο εκπληκτικά καρφώματα ξεσήκωσε το ΣΕΦ αλλά τα δύο γρήγορα φάουλ του, αλλάξαν την ισορροπία στην πεντάδα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η Κάχα Λαμποράλ μετέτρεψε το 18-13 σε 18-23 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ενώ το σερί έφτασε στο 12-0. Ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα ρυθμό στην επίθεση του και έτρεξε σερί 8-0, μέσα σε 1 λεπτό, όταν βρέθηκε να χάνει με 28-20.

Από εκεί και μετά οι ερυθρόλευκοι δεν κοίταξαν πίσω και με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη και Περπέρογλου ανέβασαν τη διαφορά στους 11 πόντους με ακόμη ένα σερί 10-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Η άμυνα ήταν και πάλι η αχίλλειος πτέρνα και η Κάχα Λαμποράλ κάλυψε γρήγορα τη διαφορά μειώνοντας αρχικά στους τρεις (51-48), στη συνέχεια ισοφάρισε (54-54), ενώ πέρασε και μπροστά στο σκορ με 57-59.

Ο Πρίντεζης έδινε λύσεις με μακρινά σουτ όμως δεν έφταναν και έτσι οι Ισπανοί έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα ενός πόντου (65-66).

Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνα του στο τέταρτο δεκάλεπτο και από αυτή πήρε ώθηση και για την επίθεση. Δύο συνεχόμενα καλάθια του Χάινς έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στους Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ ένα τρίποντο με... περιπέτεια του Άντιτς και ένα κάρφωμα του Σκοπιανού έφερε το +9 (82-73), δύο λεπτά πριν το τέλος.

Η Κάχα έκανε την τελική της αντεπίθεση, πλησίασε στους 4, όμως ο Σλούκας με τρίποντο έδωσε και πάλι αέρα 7 πόντων στον Ολυμπιακό. Η κακή άμυνα των ερυθρόλευκων επέτρεψε στους Ισπανούς να μείνουν ζωντανοί με γκολ-φαουλ αλλά ο χρόνος δεν έφτανε για να γυρίσουν το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ), Λο 4, Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 16 (6/11 σουτ, 6 λάθη, 5 ασίστ), Περπέρογλου 14 (5/9 σουτ, 4 ριμπαουντ, 2 ασίστ), Ντόρσεϊ 7 (4 ριμπάουντ), Σλούκας 6 (2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17 (4/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα), Παπανικολάου 5 (1).

Κάχα Λαμποράλ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11 (1), Καμπέθας 9 (1), Σαν Εμετέριο 11 (5 ριμπάουντ), Εουρτέλ 6 (1/2 τρίποντα, 5 ρμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη), Όλεσον 13 (5/11 σουτ), Λάμπε 18 (6/10 σουτ), Μπιέλιτσα 11 (4/9 σουτ), Καεσουρ 2.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...