Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πύργος & Αμαλιάδα: Επιχείρηση διαχείρισης κοινοχρήστων βάρεσε κανόνι - Μεγάλο το φέσι στις πολυκατοικίες

kanoniΚανόνι βάρεσε επιχείρηση που διαχειρίζονταν κοινόχρηστα πολυκατοικιών σε Πύργο και Αμαλιάδα, αφήνοντας φέσι και απλήρωτους λογαριασμούς σε περισσότερους από 800 ενοίκους!
Ο ιδιοκτήτης του γραφείου που στεγαζόταν σε ημιώροφο πολυκατοικίας στο κέντρο του Πύργου, φέρεται σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες ενοίκων, να εγκατέλειψε την πόλη και τη χώρα, στις αρχές Μαΐου, έχοντας συγκεντρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την καταβολή των κοινοχρήστων των πελατών του το οποίο εκτιμάται πως ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Καιρό τώρα, συζητιόταν έντονα στα «πηγαδάκια» της πόλης ότι γνωστός επιχειρηματίας βάρεσε κανόνι και έφυγε με την αλλοδαπή σύζυγο του στο εξωτερικό, παίρνοντας μαζί τους, ουκ ολίγα χρήματα προερχόμενα από εκατοντάδες οικογένειες που είχαν συναλλαγές με το γραφείο διαχείρισης κοινοχρήστων που διατηρούσε.

Ως φήμη λοιπόν, κυκλοφορούσε στην αγορά ευρέως ωστόσο κανείς δεν μιλούσε με σιγουριά έως ότου, τα στόματα των εξαπατημένων, άρχιζαν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Οι ένοικοι λοιπόν των πολυκατοικιών που εξαπατήθηκαν, ξεκίνησαν αγώνα μέσω των διαχειριστών τους, να συνασπιστούν και να καταθέσουν από κοινού αγωγή έτσι ώστε να κινηθεί εναντίον του επιχειρηματία δίωξη.

Η απάτη

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου εισέπραττε κανονικά κάθε μήνα τα κοινόχρηστα από πενήντα περίπου πολυκατοικίες στον Πύργο και την Αμαλιάδα, στις οποίες κατά μέσον όρο υπάρχουν 16 διαμερίσματα. Τα κοινόχρηστα που εισέπραττε, αφορούσαν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, της ΔΕΗ,  χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, την πληρωμή για τον καθαρισμό των πολυκατοικιών, τη συντήρηση των καλοριφέρ και διάφορες άλλες έκτακτες δαπάνες.

Από κάθε μία πολυκατοικία, όπως επισημαίνει ένας εκ των διαχειριστών που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπολογίζεται ότι εισέπραττε μηνιαίως περίπου 1.600 με 1.800 ευρώ. Και αν για περισσότερα από δυο χρόνια, δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα και ο ιδιοκτήτης του γραφείου ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, ξαφνικά, τον περασμένο Απρίλη, διαπιστώνεται από τους ενοίκους ότι χρωστούν στη ΔΕΥΑΠ για το νερό δυο τριμήνων!

«Του επισημάναμε ότι οι έντυποι λογαριασμοί του νερού δείχνουν ότι είναι απλήρωτοι και μας απάντησε ότι  έχει κάνει ειδική συμφωνία με τη ΔΕΥΑΠ και δεν πρέπει να ανησυχούν. Το ίδιο συνέβη και με το τελευταίο δίμηνο της ΔΕΗ το οποίο παρότι εμείς το είχαμε πληρώσει, στο λογαριασμό εμφανίζονταν ανεξόφλητο. Προσπαθήσαμε το Μάιο να τον βρούμε και δυστυχώς είχε εξαφανιστεί. Οπότε αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε διακανονισμό τόσο με τη ΔΕΥΑΠ όσο και με τη ΔΕΗ ώστε να εξοφλήσουμε τους απλήρωτους από τον συγκεκριμένο κύριο λογαριασμούς προκειμένου να μην μας κόψουν το νερό και το ρεύμα!».


Επιπλέον, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μόλις ανέλαβε την διαχείριση των κοινοχρήστων τους, έλαβε από κάθε ένοικο της πολυκατοικίας το ποσό των 120 ευρώ ως αποθεματικό όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. «Τα χρήματα αυτά, για πενήντα πολυκατοικίες που διαχειριζόταν ξεπερνούν τις 85-90.000 ευρώ και όπως αντιλαμβάνεστε τώρα χάθηκαν. Αυτό και μόνο μας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο θα πρέπει να το πληρώσουμε αμέσως μετά την παραλαβή του σε αυτόν που θα μας προμηθεύσει… Ήταν μεγάλο μας λάθος που δεν ελέγξαμε ποιος είναι ο εξωτερικός συνεργάτης μας και αν στο παρελθόν είχε δώσει στοιχεία αφερεγγυότητας… Είναι κρίμα γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε στα χέρια του μια καθαρή δουλειά και θα μπορούσε να είναι σήμερα που η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» την πόρτα όλων μας, «κύριος» και «αυτοδύναμος». Πλέον, προσπαθούμε να συναντηθούμε με όλους τους διαχειριστές των πολυκατοικιών που εξαπατήθηκαν ώστε να υποβάλλουμε από κοινού εξώδικα και αγωγές».
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...