Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας: Ποινές φυλάκισης σε αγρότες που έπαιρναν μαϊμού αποζημιώσεις

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας: Ποινές φυλάκισης σε αγρότες που έπαιρναν μαϊμού αποζημιώσεις

«Καμπάνες» για μαϊμού αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, επεφύλασσε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας για τρεις αγρότες από την περιοχή του Ηλειακού κάμπου, ενώ αθώωσε άλλους τρεις καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.


Ειδικότερα, χθες εκδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τρεις υποθέσεις με έξι συνολικά κατηγορούμενους, καθώς σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας και για ψευδή αναφορά στην αρχή, για καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε καλλιέργειες που είχαν υποστεί ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες το έτος 2006.

Κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι οι τρεις από τους κατηγορούμενους, ήταν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που είχαν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ, κατείχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και αποδείχθηκε ότι νόμιμα είχαν λάβει τις αποζημιώσεις, κατά συνέπεια δεν διαπιστώθηκε απάτη και αθωώθηκαν από το Δικαστήριο.

Ωστόσο, για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, το Δικαστήριο απεφάνθη ότι υπήρχε δόλος, καθώς είχαν δηλώσει παράνομα εκτάσεις ως δικές τους για να λάβουν τις αποζημιώσεις, γι? αυτό και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης κατά περίπτωση, από 15 μήνες έως 2,5 χρόνια.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, οι τρεις αγρότες άσκησαν έφεση με τους δικηγόρους τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

 patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ