Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς δικηγόρους την Πέμπτη


24ωρη αποχή θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Αθήνας την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, μετά απο απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Οι Αθηναίοι δικηγόροι ζητούν την άμεση απόσυρση των «κατάπτυστων», όπως τις χαρακτηρίζουν, διατάξεων που αφορούν τη μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και την υπαγωγή των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ υπογραμμίζει: «Το δικηγορικό σώμα επισημαίνει τον κοινωνικά ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα του μέσου πολίτη-θύματος τροχαίου ατυχήματος, καταδικάζοντάς τον σε αναξιοπρεπή διαβίωση, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, αλλά και του ευσυνείδητου πολίτη ο οποίος καταβάλλει τα ασφάλιστρά του, πλην όμως κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες των ελλιπών –με ευθύνη του κράτους– ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά».

Παράλληλα, οι δικηγόροι αρνούνται να συναινέσουν «στην υποβάθμιση και υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, που πλήττονται ευθέως και κατά τρόπο πρωτοφανή από την ένταξη του Ταμείου τους στο θνησιγενές μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ, που ισοδυναμεί με πλήρη λεηλασία των αποθεματικών τους».

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να συμπορευθούν με την απόφαση των δικηγόρων της πρωτεύουσας.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...