Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σας τρελαίνει ο καιρός; Φταίει το καλοκαίρι του Αη Δημήτρη


Το πρωί έχει δροσιά, το μεσημέρι ζέστη και το βράδυ πάλι κρύο. Οι ντουλάπες αναστενάζουν από τα βάλε - βγάλε των καλοκαρινών ρούχων. Μήπως ο καιρός τρελάθηκε; Τι λέει στο Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Το φαινόμενο της παρατεταμένης καλοκαιρίας στην καρδιά του φθινοπώρου δεν είναι κάτι το πρωτογνωρο.

Ο καιρός απο τη μια το μεσημέρι παρουσιάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και από την αλλη το βράδυ έχει αρκετή ψύχρα με μονοψήφιες θερμοκρασίες κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Οπως λέει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "αυτό δεν είναι αφύσικο. Ο Οκτώβρης είναι ένας μεταβατικός φθινοπωρινός μήνας, γι΄αυτό λέμε και για το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου, επειδή παρατηρείται γενική καλοκαιρία τις περισσότερες φορές στον τόπο μας.

Η προγνωση για σήμερα :

ΤΡΙΤΗ
Στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Στη κεντρική και νησιωτική χώρα θα έχουμε καλύτερο καιρό με λίγες συνεφιές στα ηπειρωτικά που δεν αποκλείτεται το μεσημέρι και το απόγευμα να δώσουν λίγες βροχές στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι - νοτιοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ στο Ιόνιο αλλά μετά θα εξασθενήσουν και θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στο Αιγαίο όμως θα εξακολουθήσουν να πνέουν βοριάδες εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 32 με 33 βαθμούς ενώ στη βόρεια Κρήτη θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες που γρήγορα θα διαλυθούν και θα έχουμε κάποιες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ισμήνη Λέντζου
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...