Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Στο ΚΤΕΛ πιάστηκαν οι δράστες ληστείας στη Μεσσηνία - Όλο το χρονικό

Πύργος: Στο ΚΤΕΛ πιάστηκαν οι δράστες ληστείας στη Μεσσηνία - Όλο το χρονικό


Τρία άτομα που είχαν διαπράξει ληστεία τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή των Γαργαλιάνων, συνέλαβαν τρεις ώρες αργότερα στην περιοχή του Πύργου οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, τέσσερα άτομα αλβανικής υπηκοότητας, περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής, επιτέθηκαν σε 70χρονο επιχειρηματία από τους Γαργαλιάνους την ώρα που εκείνος επέστρεφε σπίτι του.


Οι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας μαχαίρια απείλησαν το θύμα τους έξω από την οικία του, ενώ λίγο αργότερα εισήλθαν και στο εσωτερικό της όπου έψαξαν τους χώρους της με σκοπό να βρουν αντικείμενα αξίας.


Κατά την παραμονή τους στην οικία του θύματος οι δράστες βρήκαν εκτός από τηλεοράσεις, κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ αφού έδεσαν και κλείδωσαν τον άτυχο 70χρονο στην τουαλέτα, διέφυγαν με το πολυτελές αυτοκίνητό του μάρκας Saab με κατεύθυνση προς Πύργο.


Η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας που ειδοποιήθηκε από το θύμα σήμανε συναγερμό και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, καθώς η έρευνα οδηγούσε τις Αρχές  στο συμπέρασμα ότι οι δράστες κατευθύνονταν προς την Ηλεία.


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, λίγες ώρες αργότερα και αφού αξιοποίησαν κατάλληλα τις πληροφορίες που είχαν, σύμφωνα με πηγές, κατάφεραν να εντοπίσουν τους τρεις από τους τέσσερις δράστες στο ΚΤΕΛ, έχοντας μαζί τους τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες πριν από το σπίτι του επιχειρηματία στους Γαργαλιάνους.

Εκεί τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου ξεκίνησε το έργο της προανάκρισης, κατά τη διάρκεια του οποίου οι τρεις δράστες ομολόγησαν αβίαστα την πράξη τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, ενώ στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οι δράστες υπέδειξαν και το σημείο όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε, πάντα σύμφωνα με πηγές, πως ένας από τους τρεις δράστες στερείται νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ να σημειωθεί πως το τέταρτο άτομο που διαφεύγει τη σύλληψη, πιθανολογείται πως παρέμεινε στην περιοχή των Γαργαλιάνων, όπου φέρεται να ζει το τελευταίο διάστημα.


Επίσης βάσει της έρευνας των αστυνομικών που κινήθηκαν άμεσα για τη σύλληψη των δραστών, φαίνεται αυτοί να είχαν προορισμό την Αλβανία όπου πιθανότατα θα πωλούσαν τα κλοπιμαία.



Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν από αστυνομικούς στο Α.Τ. Γαργαλιάνων όπου αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα της περιοχής ενώ τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον παθόντα που τα αναγνώρισε.



15.10.2012

Νεότερη ενημέρωση 14:00


Η έγκαιρη πληροφόρηση της αστυνομίας ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών. Οι -πιθανότατα τέσσερις- ληστές εισέβαλαν στην οικία 69χρονου στους Γαργαλιάνους και του έκλεψαν χρήματα και αντικείμενα αξίας αφού τον ακινητοποίησαν.



Ωστόσο, το θύμα πρόλαβε να ειδοποιήσει τις Αρχές, οι οποίες έχοντας ενημέρωση ότι οι ληστές κατευθύνονται προς τον Πύργο, ενήργησαν άμεσα και τους συνέλαβαν στο ΚΤΕΛ του Πύργου τα ξημερώματα μαζί με τη λεία της ληστείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγωγή των τριών συλληφθέντων φέρεται να είναι αλβανική, ενώ όλοι ειναι νεαρής ηλικίας (20-35). Στόχος τους ήταν μάλλον η διαφυγή με λεωφορείο προς την Αλβανία.

Ο 69χρονος από τους Γαργαλιάνους ειδοποιήθηκε και προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου και αναγνώρισε τα αντικείμενα που του έκλεψαν.


Τρία νεαρά άτομα που φέρονται ως δράστες της ληστείας 69χρονου στους Γαργαλιάνους, συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ του Πύργου το πρωί της Κυριακής μαζί με τα κλοπιμαία.

Οι πληροφορίες θέλουν την αστυνομία να αναζητεί και τον τέταρτο της... παρέας.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...