Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Προβάδισμα Ομπάμα στις κρίσιμες Πολιτείες Φλόριντα και Οχάιο - Σκληρή μάχη για τον Λευκό Οίκο


- 158 εκλέκτορες για τον Ομπάμα, 154 για τον Ρόμνεϊ μέχρι στιγμής
- Ο Ομπάμα κέρδισε Μινεσότα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Νιού Χαμσάιρ
- Κερδίζει και τη Μινεσότα σύμφωνα με το CBS
- Μάχη στήθος με στήθος στο Οχάιο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι κάλπες έκλεισαν και τώρα αρχίζουν οι... εκλογές. Ποιες πολιτείες θα κρίνουν το αποτέλεσμα; Ποιος θα συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων για να είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου;

Το NewsIt παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την εκλογική μάχη των Ηνωμένων Πολιτειών

- ΩΡΑ 05:40 CBS: ο Ομπάμα κερδίζει την πολιτεία της Μινεσότα με δέκα εκλεκτορικές ψήφους.
Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει ψηφίσει για Δημοκρατικό πρόεδρο επί δέκα συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

- ΩΡΑ 04:45 Το CBS προβλέπει ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει την πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ (4 εκλεκτορικές ψήφους).

- ΩΡΑ 04:33 Ο Μπαράκ Ομπάμα επικρατεί στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και στις πολιτείες του Κολοράντο και της Μινεσότα.

- ΩΡΑ 04:30 49% συγκεντρώνουν στη Βιρτζίνια Ομπάμα και Ρόμνεϊ σύμφωνα με το CNN.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα προβλέπουν ότι ο Ρόμνεϊ θα είναι νικητής, όπως αναμενόταν, στις παραδοσιακά ρεπουμπλικανικές πολιτείες του Κεντάκι, της Δυτικής Βιρτζίνια, της Οκλαχόμα, της Νότιας Καρολίνας και της Ιντιάνα.
Ο Ομπάμα προβλέπεται να νικήσει στα προπύργια των Δημοκρατικών: Μέριλαντ, Βερμόντ, Κονέκτικατ, Ντέλαγουέρ, Ουάσινγκτον, Μασαχουσέτη και στην πολιτεία του το Ιλινόι.
Το CNN προέβλεψε ότι ο Ομπάμα παίρνει και το Μέιν.

- ΩΡΑ 04:25 Ο Ομπάμα κερδίζει και την Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες)

- ΩΡΑ 04:20 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων, στις 04:00 (ώρα Ελλάδας), με τα αποτελέσματα 21 πολιτειών και της Περιφέρειας της Κολούμπια γνωστά, ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει 95 εκλέκτορες και ο αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ 88.
Ο νικητής της κάθε πολιτείες παίρνει το σύνολο των εκλεκτόρων με εξαίρεση το Μέιν και την Νεμπράσκα όπου ισχύει το αναλογικό σύστημα.

- ΩΡΑ 04:13 Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την πρόβλεψη που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

- ΩΡΑ 03:40 Ο Μπαράκ Ομπάμα επικρατεί στη Μασαχουσέτη, την πολιτεία όπου ο Ρόμνεϊ ήταν κυβερνήτης από το 2003 έως το 2007. Η πολιτεία, διαθέτει 11 εκλέκτορες και ψηφίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών εδώ και δεκαετίες.

- ΩΡΑ 03:30 Μάχη στήθος με στήθος στις πολιτείες-κλειδιά του Οχάιο και της Βιρτζίνια. Μέχρι στιγμής, ο Ρόμνεϊ έχει εξασφαλίσει έξασφάλισε δύο ρεπουμπλικανικά προπύργια, το Κεντάκι και την Ιντιάνα, καθώς και τη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα επικράτησε στο Βερμόντ, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

- ΩΡΑ 03:20 Exit poll Reuters/Ipsos: ο Μιτ Ρόμνεϊ, προηγείται στην προτίμηση των λευκών ανδρών με 20% και με περισσότερο από 10% στην προτίμηση των λευκών γυναικών. Σε όλες τις άλλες εθνοτικές ομάδες ο Ομπάμα προηγείται με μεγάλη διαφορά.

-  ΩΡΑ 03:17 Στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) έκλεισαν οι κάλπες σε 16 πολιτείες, ανάμεσά τους και αυτή της Φλόριντα, η πολυπληθέστερη από τις πολιτείες-κλειδιά των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

- ΩΡΑ 03:03 Σχεδόν το 60% όσων ψήφισαν πριν από την ημέρα των εκλογών στο Οχάιο επέλεξαν τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους της πολιτείας που ψήφισαν ανήμερα των εκλογών επέλεξαν τον Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με το τελευταίο exit poll των Reuters/Ipsos.

- ΩΡΑ 2.26 Ο Μιτ Ρόμνεϊ κεδρίζει την πολιτεία της Ιντιάνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις τεσσάρων τηλεοπτικών δικτύων: CNN, ABC, NBC και Foxnews.

- ΩΡΑ 02.23 Τα δύο τρίτα των χαμηλού εισοδήματος ψηφοφόρων του Οχάιο επέλεξαν τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση REUTERS/IPSOS.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα όσων ψηφίζουν για πρώτη φορά επέλεξαν τον απερχόμενο πρόεδρο σε εθνικό επίπεδο.

- ΩΡΑ 02.15 Το CNN προβλέπει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει το Βερμόντ και ο Ρόμνεϊ το Κεντάκι.
Το Κεντάκι διαθέτει οκτώ εκλεκτορικές ψήφους και θεωρείτο ότι θα έβγαζε νικητή τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.

- ΩΡΑ 02.10 Τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν ξεκινήσει να μεταδίδουν προβλέψεις για τον νικητή των εκλογών με διαρκή ροή χρησιμοποιώντας τα πρώτα αποτελέσματα σε συνδυασμό με έξιτ πολς.
Αλλά θα περιμένουν μέχρι τις 11 μμ (06:00 ώρα Ελλάδος Τετάρτης) μέχρι να μεταδώσουν το αποτέλεσμα σε εθνικό επίπεδο ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες σε Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον και Χαβάη.
Θα περιμένουν μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα καθώς οι ψηφοφόροι θα εξακολουθούν να ψηφίζουν σε αυτές τις πολιτείες.
Είναι επίσης πιθανόν το απόγευμα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης να μην αναδειχτεί νικητής, καθώς θα ξεκινήσει η αυτόματη επανακαταμέτρηση αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στις πολιτείες-κλειδιά είναι μικρότερη από 0,5% ή 0,25%-- μία μεγάλη πιθανότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Σε πολλές περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ελάχιστη.
Επομένως, η νύχτα προβλέπεται μεγάλη για μια από τις πιο στενές μάχες για τη διεκδίκηση της προεδρίας στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στο Οχάιο-- μια από τις πιο σημαντικές από τις αμφίρροπες πολιτείες--οι κάλπες κλείνουν στις 7:30 μμ (0230 πμ ώρα Ελλάδος), αλλά οι αναλυτές θα διστάσουν να μιλήσουν για νικητή αν η διαφορά του 51χρονου Μπαράκ Ομπάμα με τον 65χρονο Μιτ Ρόμνεϊ είναι μικρότερη από 20.000 ψήφους.
Για τον Ρόμνεϊ, το Οχάιο με τους 18 εκλέκτορες και η Φλόριντα με τους 29, είναι το "μυστικό" για τη νίκη του.
Τα αποτελέσματα στη Φλόριντα δεν αναμένονται πριν από τις 03.00 (ώρα Ελλάδος) μαζί με εκείνα τριών ακόμη αμφίρροπων πολιτειών: Νιού Χάμσαϊρ, Μίσιγκαν και ίσως της Πενσιλβάνια.
Ο Ομπάμα βασίζεται σε τουλάχιστον 243 βέβαιες ψήφους, περιλαμβανομένης της Καλιφόρνιας με τις 55 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ ο Ρόμνεϊ μπορεί να βασίζεται με βεβαιότητα σε σχεδόν 206 ψήφους.

- ΩΡΑ 02.06 Το CNN μεταδιδει ότι έχει στην διάθεση του αποκλειστικά δημοσκόπηση για λογαριασμό των ρεπουμπλικάνων που δείχνει τον Ομπάμα να κερδίζει με 5 μονάδες!

- ΩΡΑ 02.03 : Εκλεισαν οι κάλπες σε Τζώρτζια, Ιντιάνα, Κεντάκι, Ν.Καρολίνα, Βερμόντ και Βιρτζίνια

- ΩΡΑ 01.52 Ρόμνει: Εχω γράψει μόνο νικητήρια ομιλία. Υποστηρίζει ότι έγραψε μία ομιλία 1.118 λέξεων, αλλά είναι βέβαιος ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις "αφού δεν έχει δείξει ακόμη το κείμενο στην οικογένειά του και στους συμβούλους του".
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θα εκφωνήσει την ομιλία του, της νίκης ή της ήττας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Βοστώνης όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της νύκτας.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...