Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ηλεία: Σε απεργιακό ρυθμό αλλά με έλλειψη ομοψυχίας


Με διχασμένο τον εμπορικό κόσμο για την συμμετοχή στην απεργία, αλλά δυναμική παρουσία των υπολοίπων κλάδων σήμερα θα υπάρξουν και πάλι δύο ξεχωριστές
συγκεντρώσεις στον Πύργο με αφορμή την 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Μάλιστα αυτή η έλλειψη ομοψυχίας στάθηκε η αφορμή για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θανάση Σκορδαλή να ανακοινώσει με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos TV, πως τα εμπορικά καταστήματα στον Πύργο θα είναι ανοιχτά το απεργιακό διήμερο σε μια αντίδραση απέναντι στις τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην προηγούμενη απεργία. «Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί στους δρόμους» είπε ο κ. Σκορδαλής.

Στον αντίποδα η Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων  Ηλείας με ανακοίνωσή της τονίζει πως συμμετέχει στην κινητοποίηση.
«To Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Νομού Ηλείας αφού έλαβε υπόψη της τις τοποθετήσεις των συμβούλων, τη διαμορφούμενη κατάσταση στη κοινωνία και την οικονομία αλλά και τις αναμενόμενες συνέπειες από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και των νέων μέτρων που ουσιαστικά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και θα καταστρέψουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα, αποφάσισε:

Κλείσιμο καταστημάτων την Τετάρτη 7-11-2012
Συμμετοχή στις συγκεντρώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους σε Πύργο την Τρίτη στο κτίριο του πρώην Διοικητηρίου Πύργου στις 11:00π.μ και  την Τετάρτη στην Αμαλιάδα στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου στις 11:30π.μ. Συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 7-11-2012 έξω από τη Βουλή στις 5:00 το απόγευμα (Δηλώσεις συμμετοχής στο 2622022502).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με ανακοίνωσή του έχει δηλώσει πως τα καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά την Τετάρτη.

Αλλά και η ΠΑΣΕΒΕ δηλώνει πως συμμετέχει στην διήμερη κινητοποίηση με συγκεντρώσεις μαζί με το ΠΑΜΕ στον Πύργο.

Από την άλλη τα πρωτοβάθμια σωματεία οργανώνονται για άλλη μια φορά για νέα δυναμική κινητοποίηση στον Πύργο και συμμετοχή σε συγκέντρωση την Τετάρτη στην Πάτρα.

Τα σωματεία που συμμετέχουν είναι τα εξής: ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  &  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΥΡΓΟΥ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α  Ν.ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΛΕΙΑΣ.
Η σημερινή Το σύνολο των εμπορικών και επαγγελματικών σωματείων και συλλόγων έχουν δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στον Πύργο, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 11 το πρωί.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στις 10:30, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη με τη συμμετοχή και της ΟΑΣΗ και της ΠΑΣΕΒΕ.

Το ilialive.gr θα βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων και θα μεταδώσει κάθε εξέλιξη, για αυτό και μείνετε συντονισμένοι…
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...