Ηλεία: Καλοκαιρία Δευτέρα και Τρίτη - Σημαντική μεταβολή από την Τετάρτη


Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία, με λιακάδα και το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο να αγγίζει τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές, όμως, ώρες επικράτησε αρκετό κρύο, με θερμοκρασίες τοπικά στους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Έτσι θα κυλήσουν και οι δύο πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, από την Τετάρτη όμως και κυρίως την Πέμπτη ο καιρός αλλάζει σημαντικά.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Σταδιακή μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη 28/11. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 29/11.
2. Ανεβαίνει η θερμοκρασία, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές από την Τετάρτη. Διατηρείται ο υδράργυρος σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
3. Ενίσχυση ανέμων στο Ιόνιο έως θυελλώδεις 8, πιθανώς τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ Τετάρτη 28/11 - Πέμπτη 29/11.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Δευτέρα 26/11 και την Τρίτη 27/11 περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Ψύχρα έως και κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί με 8, 9 τοπικά 4 με 5 βαθμούς. Τις μεσημεριανές ώρες σε υψηλές για την εποχή τιμές στους 18 με 19 και τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. 

Την Τετάρτη 28/11 περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά θα ενισχυθούν, από νότιες διευθύνσεις και το βράδυ θα πνέουν θυελλώδεις 8, πιθανώς τοπικά και στα ανοιχτά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα ανέλθει στους 22 βαθμούς, ενώ περιορίζεται αισθητά το κρύο τις βραδυνές ώρες, δεν περιμένουμε θερμοκρασίες κάτω από τους 11 με 12 βαθμούς και αυτό μόνο στα ορεινά, στις πεδινές περιοχές έως και 6 βαθμούς υψηλότερες τιμές. 

Την Πέμπτη 29/11, από την αρχή της ημέρας περιμένουμε πυκνές νεφώσεις με βροχές, φαινόμενα τα οποία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα ανέλθει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς ιδιαίτερο κρύο, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, θερμοκρασίες όχι κάτω από τους 10 με 11 στα ορεινά και 15 με 16 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί αρχικά έως θυελλώδεις 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 30/11, φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός με καταδιαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Πέφτει λίγο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 8 με 9 στα ορεινά και 13 με 14 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για την σημαντική αυτή μεταβολή στις τακτικές μας προγνώσεις στο ilialive.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ