Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αμαυρώνουν την εικόνα της βιβλιοθήκης Αμαλιάδας



Αμαυρώνουν την εικόνα της βιβλιοθήκης Αμαλιάδας



«Το σπίτι της γνώσης και της δημιουργίας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία φράση η Παπαχριστοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, αφού δεν είναι απλός ένας χώρος συγκέντρωσης βιβλίων, αλλά έχει μετατραπεί σε κυψέλη κατάκτησης της γνώσης και εκπόνησης δημιουργικών δραστηριοτήτων.


Τη δημιουργική αυτή η εικόνα, που έχει «χτιστεί» με αργά αλλά σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια, χάρη σε κάποιους ανθρώπους και κυρίως χάρη στην διάθεση που υπάρχει για εθελοντική προσφορά, αμαυρώνουν κάποιοι που με τις ενέργειές τους «βάλλουν» κατά του κτιρίου που στεγάζεται η βιβλιοθήκη.


Ο χώρος που γεννά και διοχετεύει τη γνώση, ο χώρος που φιλοξενεί σημαντικά συγγράμματα ανθρώπων των γραμμάτων, ο χώρος που θα έπρεπε να αποπνέει σεβασμό, για κάποιους είναι ένα κτίριο όπως όλα τα άλλα, χωρίς ψυχή, χωρίς σημασία, χωρίς να τους λέει κάτι περισσότερο.

Κατά συνέπεια, δεν διστάζουν να μετατρέπουν την πίσω πλευρά του κτιρίου σε σκουπιδότοπο, ούτε τον περίβολο του κτιρίου σε ουρητήρια.

Οι άνθρωποι της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης, σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσάρεστα φαινόμενα. Περιθωριακά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στην πίσω πλευρά της βιβλιοθήκης και θεωρώντας ότι καλύπτονται από τα δένδρα του πάρκου Μπελογιάννη, αφήνουν πίσω τους διάφορα απορρίμματα, ακόμη και περιτώματα, ενώ χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιούν πολλές φορές τις νυχτερινές ώρες τοξικομανείς για να κάνουν την δόση τους.


Πέραν αυτού, οι τοίχοι της πίσω πλευράς του κτιρίου έχουν καταστραφεί και χρίζουν ελαιοχρωματισμού, αφού κάποιοι ασυνείδητοι ξέσπασαν εκεί γράφοντας συνθήματα.


Τους τοίχους του κτιρίου, τόσο στην πίσω όσο και στις πλαϊνές πλευρές, επιλέγουν κάποιοι για να τους μετατρέψουν σε ουρητήρια και η δυσοσμία είναι έντονη, κυρίως σε ημέρες που επικρατεί ηλιοφάνεια.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...