Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός


- Τον Οκτώβριο η εταιρεία είχε καταθέσει αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99
- Η εταιρεία σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα έχει στην ιδιοκτησία της και διαχειρίζεται ακίνητα εμβαδού 200.000 τ.μ.
- Η εταιρεία είχε ζημιωθεί από την καθυστέρηση στην υλοποίηση του γηπέδου στον Βοτανικό
- Στις 17/12/2012 η εταιρεία θα συζητήσει την αύξηση ή μη του μετοχικού της κεφαλαίου

Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στα γραφεία του στο Μαρούσι, ο 79χρονος γνωστός επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού.

Ο πρόεδρος της γνωστής Τεχνικής Εταιρείας συνελήφθη και κατηγορείται για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο οι οποίες φτάνουν το συνολικό ποσό των 1.009.666,11 ευρώ.

Ο κ. Βωβός είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάζεται στην εταιρεία από το 1992 έτος από το οποιο διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τεχνικής Εταιρείας, επί του παρόντος, πάνω από 200.000 τ.μ. σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες βρίσκονται στην κατοχή ή υπό τη διαχείριση του Ομίλου και η εταιρεία του κ. Βωβού έχει αποκτήσει τεράστια φήμη για την ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων κατά μήκος κεντρικών αρτηριών στην Αθήνα.

Eν τω μεταξυ, στη δημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2011 προχώρησε η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ», ενέργεια που άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά το δυνατόν συντομότερα, η εταιρεία θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, έτσι ώστε, αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α., για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της και τα εξής:

«Η εταιρεία υπέγραψε με εταιρείες του ομίλου της «Alpha Bank» σύμβαση εκχωρήσεως της σύμβασης leasing, που είχε υπογραφεί με την «Alpha Leasing», για το ακίνητο επί της Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Μωραϊτίνη 3 στο Δέλτα του δήμου Παλαιού Φαλήρου, επιτυγχάνοντας περαιτέρω μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναμένεται, την 28η Νοεμβρίου 2012, η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο έργο, που η εταιρεία έχει αναλάβει στην περιοχή του Βοτανικού, αναμένεται από το Ε’ τμήμα του ΣτΕ η συζήτηση και η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, που συντάχθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3983/2011, για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

Σε μήνυμά του, ο διευθύνων σύμβουλος, Αρμόδιος Βωβός επισημαίνει:

«Διοίκηση και εργαζόμενοι της εταιρείας μας, ενεργώντας συντεταγμένα, προσπαθούμε, τα τελευταία χρόνια, να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά και ποικίλα προβλήματα, που μας δημιούργησαν η οικονομική κρίση και η εμπλοκή του εγχειρήματος στην περιοχή του Βοτανικού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ανακάμψουμε. Ιδιαίτερα, η απεμπλοκή και η συνέχιση των εργασιών του μεγαλύτερου εν εξελίξει έργου της εταιρείας μας, του εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Βοτανικού, σε συνδυασμό με το σχέδιο εξυγίανσης, που έχουμε εκπονήσει, έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτών μας, αποτελεί σημείο κλειδί και προτεραιότητά μας.

Η εταιρεία μας, με γνώμονα επιχειρηματικό και κοινωνικό, επένδυσε στο συγκεκριμένο εγχείρημα, προσδοκώντας οφέλη για τους μετόχους της και διαβλέποντας το, κατά κοινή αποδοχή, θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μίας τέτοιου μεγέθους παρέμβασης-εξυγίανσης σε μία εξαιρετικά υποβαθμισμένη περιοχή της πρωτεύουσας. Συνταχθήκαμε με τις επιταγές της ακυρωτικής αποφάσεως του ΣτΕ και του νέου νόμου, που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, την άνοιξη του 2011 και, με πνεύμα συναίνεσης, συμβάλλαμε, τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, στις διαβουλεύσεις, που ακολούθησαν με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο Αθηναίων & Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό), οι οποίες, σε συνδυασμό με τις θετικές γνωμοδοτήσεις διαφόρων σημαντικών φορέων της Πολιτείας, οδήγησαν στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, που βρίσκεται σήμερα στο ΣτΕ προς γνωμοδότηση.

Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω προς τους μετόχους της εταιρείας μας ότι η διοίκηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά τους».

Παράλληλα, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Βωβός, στις 17/12/2012, καλείται να εγκρίνει την υλοποίηση ή μη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, που αποφάσισε η Β΄ επαναληπτική ΓΣ, στις 22/07/2011.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...