Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

“ Έπεσαν οι υπογραφές” για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών



Δελτίο Τύπου

 


Μια σημαντική ημέρα, η οποία διαψεύδει τις «Κασσάνδρες» και κάνει τα… «αλαλάζοντα κύμβαλα» να σιωπήσουν, αποτελεί για τον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης  η 21η Δεκεμβρίου 2012.


Μετά από μια σκληρή “μάχη” με τις εξαιρετικά επίπονες, πολλές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες  υπογράφηκαν, χθες,  ανάμεσα στο Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριο Αρβανίτη και τη Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών κ. Άννα Μαζαράκη τα συμβόλαια παραχώρησης αγροτικού ακινήτου 17.569,3 τ.μ. για την κατασκευή νέου κτηρίου για το Θ.Χ.Π. Λεχαινών.

«Η σημερινή ημέρα είναι εξόχως σημαντική», δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης μετά την υπογραφή των συμβολαίων για τη δωρεά του αγροτικού ακινήτου.
Και συνέχισε: «Η Δημοτική Αρχή δουλεύοντας μεθοδικά, με συνέπεια, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγνοώντας τα… “αλαλάζοντα κύμβαλα”  έφερε εις πέρας- με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων – το σημαντικό αυτό έργο».

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η δωρεά της έκτασης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο,  κ. Δημήτριο Αρβανίτη, έπρεπε να υπερπηδηθούν σημαντικά εμπόδια και να υπερνικηθούν σημαντικά προβλήματα, όπως  η αλλαγή της ονομασίας του Θεραπευτηρίου (από ΚΕΠΕΠ σε Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων), η υπαγωγή  του απ’ το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας και η εξασφάλιση εγκριτικών αποφάσεων με εξαιρετικά δεσμευτικές προθεσμίες.





Δήλωση της Διοικήτριας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων κ. Άννας Μαζαράκη

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου δωρεάς του αγροτικού ακινήτου, η Διευθύντρια του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, κ. Άννα Μαζαράκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους της Διοίκησης του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία υλοποίησε την αρχική πρόθεση της παρελθούσας Δημοτικής Αρχής και τον Δήμαρχο, ο οποίος υποστήριξε έμπρακτα την λειτουργία του φορέα μας, η  οποία εκφράζεται σήμερα με την υπογραφή του Συμβολαίου παραχώρησης του δημοτικού ακινήτου.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη που αναλαμβάνει η σημερινή Διοίκηση είναι πολύ μεγάλη γιατί θα απαιτηθούν επιδέξιοι χειρισμοί, οι οποίοι θα είναι αυτοί που θα συντελέσουν στη θετική έκβαση του σκοπού για τον οποίο παραχωρείται, δηλαδή την κατασκευή κτιρίου το οποίο θα αναγερθεί με σύγχρονες προϋποθέσεις, ώστε να πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις των περιθαλπομένων, με στόχο  να φιλοξενούνται σε έναν χώρο, ο οποίος θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωσης τους».

Παρόντες, κατά την χθεσινή υπογραφή των συμβολαίων για τη δωρεά ήσαν ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών κ. Ανδρέας Μίγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...